De tre danske damer, der skal til VM er udtaget og det er følgende:

  • Amalie Leth-Nissen, Smørum Golfklub
  • Cecilie Finne-Ipsen, Hjortespring Golfklub
  • Sofie Kibsgaard Nielsen, Lyngbygaard Golf Klub

Thomas Brønd Poulsen er medrejsende landstræner

Danmark spillede sig til en placering som nr. 8 ved seneste VM i 2018. Hidtil bedste placering er en 4. plads, som lykkedes i både 2014 og 2016.

VM for amatører – eller ESPIRITO SANTO TROPHY, som damemesterskabet retteligt kaldes – er spillet hvert andet år siden 1958, kun afbrudt af covid-19 i 2020. Mesterskabet spilles som slagspil over 72 huller og hvor de to bedste scores per dag tæller til holdscoren. I år spilles VM på Golf National ved Paris fra 24. til 27. august.

– Ambitionen er at slutte i top 8 og vi drømmer om metal, selvom det vil kræve, at alle spiller op til deres bedste og vi også har lidt medvind, når dagenes to bedste scores sættes sammen, udtaler Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

.
.
Amalie Leth-Nissen

Er yngste deltager på holdet med sine 17 år. Hun har vundet to gange i år i hhv. Junior Invitational at Sage Valley og Internationaux de France U21 og blev nr. 2 i den professionelle LETAS turnering Smørum Ladies Open. Hun ligger nr. 9 på den aktuelle verdensrangliste for amatører.

Cecilie Finne-Ipsen

Er 24 år og har gået på college i USA de seneste 4 år. Hun har en 9. plads i NCAA Tallahassee Regional, en 10. plads i Smørum Ladies Open og en 17. plads i The Women’s Amateur som bedste resultater i år. Hun ligger nr. 243 på den aktuelle amatørverdensrangliste.

Sofie Kibsgaard Nielsen

Er 23 år og har gået på college i USA de seneste 3 år. I år har hun fire top 8-placeringer fra US college turneringer og ligeledes en 10. plads i Smørum Ladies Open. Hun ligger nr. 95 på den aktuelle amatørverdensrangliste.

Thomas Brønd Poulsen

Har været damelandstræner siden 2015 og var medrejsende træner på VM holdet i 2016 og 2018.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.