AnbefaletEn by for stålsatte vindere

En by for stålsatte vindere

Trafikken kan slet ikke flytte sig i Pittsburghs centrum. Det er onsdag og gaderne i værtsbyen for dette års US Open er fuld af jublende sportsentusiaster. Årsagen er dog ikke den forestående golf-major hvor over 100.000 tilskuere ventes at dukke op over de fire dage, men derimod triumfparaden for byens ishockeyhold, Pittsburgh Penguins.

Sport er kæmpestort i Pittsburgh. I takt med at stålindustrien har forladt byen, er byens image blevet hængt mere og mere op på deres sportshold. Selvom byen ikke længere er blandt de 50 mest folkerige i USA har NFL holdet Pittsburgh Steelers vundet flere Super Bowls end noget andet hold, og Penguins har nu vundet Stanley Cup for fjerde gang siden 1991. Årets Penguins hold vendte deres sæson midt i året da de begyndte at basere sine sejre på hårdt arbejde frem for supertalenternes flair. Det er en tilgang der tiltaler de lokale, og en tilgang der bliver nødvendig for at vinde årets US Open på Oakmont Country Club.

For mange danskere er det tydeligste billede de har af Pennsylvania, sandsynligvis den berømte scene fra filmen Rocky, hvor filmens helt i slutningen af en træningsmontage står på trapperne foran Philadelphias klassisk designede kunstmuseum og kigger ud over den velfriserede, nærmest europæiske park der ligger foran. Hvis man skal vælge en Hollywood film fra 70erne til at beskrive området er det rette valg for det vestlige Pennsylvania i stedet The Deer Hunter, hvor Robert De Niros karakter vokser op i en lille kulmineby i områdets træklædte bjerge.

Der er en fornemmelse af, at mens Philadelphia er en typisk østkyststorby (og USA’s første hovedstad), har Pittsburgh mere tilfælles med Midtvesten. Allegheny bjergkæden deler delstaten i to, og den vestlige ende hvor Pittsburgh ligger ligner på mange måder mere Ohio, hvor folk er hårdtarbejdende, men venlige og villige til at tage sig tid til hinanden.

De hårdtarbejdende industriområder er også afspejlet i områdets sportshistorie. Mange af de største stjerner fra området er børn eller børnebørn af den store immigrationsbølge kul- og stålindustrien tiltrak i starten af det 20. århundrede og alle er de mere kendetegnede ved deres stålsathed og deres gode teknik og lederegenskaber, tilegnet ved hård arbejdsmoral.

Seks af de 25 quarterbacks i NFLs Hall of Fame kommer fra steder mindre end 100 km fra Pittsburgh, navne som Dan Marino og Joe Montana var både berømte for deres blændende spil, men også for deres evne til at rejse sig igen efter alvorlige sammenstød på banen. ”Pistol” Pete Maravich slog rekorden for flest basketballpoint scoret af en universitetsspiller efter at hans serbiske far havde sat ham til at træne driblinger i timevis i et kælderrum siden han var helt lille.

I golfens verden er der få navne på højde med Arnold Palmer. Han er fra Latrobe lidt udenfor Pittsburgh, og hvor de fleste spillere på hans tid var sønner af Country Club medlemmer, var Palmers far ansat på den lokale klub.

NFL holdet Steelers, er kendt for at bygge deres succes på bundsolide forsvarspræstationer frem for prangende angrebspræstationer. Og dagens helte fra Penguins, vendte sæsonen da de midt i året ansatte andenholdstræneren som skiftede flere dyre stjerner ud med hårdtarbejdende andenholdsspillere, hvilket gav holdet en anden energi som førte dem hele vejen til triumfen.

En sejr på US Open banen Oakmont, kræver også stålsathed og hårdt arbejde. Alle huller kræver grundig forberedelse, og alle huller skjuler store fælder. Hvis en spiller ikke er stålsat og holder roen når modgangen kommer, er der stor fare for at blive blive den lille i ugens duel mod Oakmont.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 4. marts 2024

Hannah Green vandt HSBC Women’s World Championship på LPGA, hvor Emily K Pedersen blev nr. 41. Emily tjente 7.963 $ svarende til 55.000 danske kroner,...

Mason Andersen vandt 117 Visa Argentina Open

Amerikanske Mason Andersen vandt 117 Visa Argentina Open presented by Macro på Korn Ferry Tour. Argentina Open blev spillet første gang i 1905, men...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk