Kort før jul stod det klart, at Skjoldenæsholm Golfklub er på vej mod en konkurs, så fremtiden er uvis for Skjoldenæsholm Golfcenter, og det samme kan nu desværre siges om Brundtland Golfcenter.

Baneejeren A/S Eivind Dam Jensen, som gennem snart 10 år har drevet Brundtland Golfcenter, har ved årsskiftet valgt at opsige det resterende personale og midlertidigt lukke anlægget ned. Det er usikkert om banen nogensinde genåbnes igen.

Gennem årene har ejeren tabt et tocifret millionbeløb, og med alt for få medlemmer har ejeren nu taget konsekvensen og indtil videre lukket anlægget i Toftlund vest for Haderslev.

Eivind Dam Jensen opfordrer dog de lokale golfspillere til at slå koldt vand i blodet og ikke haste med at finde en ny klub, men i stedet afvente, om der kommer et nyt udspil for driften af golfanlægget på Brundtland Golfcenter:

– Der skal naturligvis gerne spilles masser af golf på Toftlunds flotte golfanlæg, blot skal det ikke længere være for mine penge.

Alt for få medlemmer til en rentabel drift

Af en pressemeddelelse fra baneejeren fremgår det, at der i 2006 var 632 aktive medlemmer på Brundtland ud af ca. 6.200 på 10 golfbaner i Syd- og Sønderjylland. I dag er der omregnet ca. 250 fuldt betalende medlemmer af Brundtland, mens der totalt set er flere end 6.900 på de 10 golfbaner i Syd- og Sønderjylland.

I følge DGU’s medlemsstatistik var der pr. 30. september 2019 kun 336 aktive medlemmer af Brundtland Golfcenter, hvoraf de 90 var fleksmedlemmer, hvilket er alt for få til at sikre en rentabel drift.

Eivind Dam Jensen oplyser, at anlægget lukkes ned for at få en tænkepause, så der kan muligvis fortsat blive spillet golf på Brundtland. Men han vil ikke fortsætte med at dække et underskud på flere millioner om året for at man kan spille golf på banen. Det er hans opfattelse, at engagementet og ejerskabet fra klubben ikke har været stort nok, da klubben ikke har haft de økonomiske forpligtelser og ansvar.

– Man har forladt sig på, at det er vores forretning og vort problem, og det er det måske også, men så kan man heller ikke fortænke os i, at vi nu har taget konsekvensen og udvist rettidig omhu ved – i hvert fald midlertidigt – at lukke anlægget ned for at få en tænkepause, siger Eivind Dam Jensen og uddyber:

– Det er med tungt hjerte, jeg har set mig nødsaget til at træffe denne drastiske beslutning. Jeg kan dog glæde mig over, at der allerede har været konkrete forespørgsler på køb af hele eller dele af jorden samt forslag til, hvad arealerne kunne anvendes til.

Han ser dog personligt helst at golfanlægget bevares og udvikles.

www.brundtlandgolfcenter.dk

Brundtland Golfcenter – Foto: PR

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.