Japan Golf TourAmatøren Yuta Sugihara vandt Dunlop Phoenix Tournament

Amatøren Yuta Sugihara vandt Dunlop Phoenix Tournament

Den 22-årige japanske amatør Yuta Sugiura vandt den traditionsrige Dunlop Phoenix Tournament i Japan foran to af årets fire majorvindere. Thomas Bjørn, Tiger Woods, Brooks Koepka, Luke Donald, Tom Wastson og Seve Ballesteros er blandt de tidligere dobbelte vinderen af turneringen. Det er første gang en amatør vinder turneringen, som blev spillet første gang i 1972.

Yuta Sugiura, der er nr. 21 på amatørernes verdensrangliste, vandt i -12 foran Taiga Semikawa og Keita Nakajima i -9.

Den forsvarende mester Kazuki Higa delte 10. pladsen i -5 med bl.a. Hideki Matsuyama.

US PGA Championship vinderen Brooks Koepka blev nr. 15 i -3, Sahith Theegala nr. 31 i par, US Open vinderen Wyndham Clark nr. 37 i +1 og Ryo Ishikawa nr. 60 i +9.

Yuta Sugiura gik glip af 1,8 mio. kr. – nu bliver han pro

Der blev spillet om 200.000.000 Yen svarende til omkring 9,1 mio. danske kroner. Der var 40.000.000 Yen svarende 1,8 mio. danske kroner til vinderen, men de gik så videre, da amatøren Yuta Sugiura ikke må få del i præmiepengene.

Efter sejren erklærede Yuta Sugiura at han vil være professionel, så Dunlop Phoenix Tournament var formentlig hans sidste som amatør.

Thomas Bjørn vandt i 1999 og 2003

Thomas Bjørn har vundet Dunlop Phoenix Tournament to gange i 1999 og 2003.

Brooks Koepka, Tiger Woods, Luke Donald, Tom Watson og Seve Ballesteros har også vundet turneringen to gange, mens Hideki Matsuyama, Edoardo Molinari, Ian Poulter, Padraig Harrington, David Duval, Lee Westwood og Ernie Els også er blandt de tidligere vindere.

Legendariske Masashi “Jumbo” Ozaki er den eneste, som har vundet turneringen tre gange i 1994, 1995 og 1996. Den nu 76-årige japaner vandt 94 turneringer på Japan Golf Tour og hele 114 professionelle turneringer i karrieren. I årene 1989 – 1998 var  han gennem hele 194 uger i top-10 på verdensranglisten.

Dunlop Phoenix Tournament, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Scottie Scheffler anholdt inden anden runde af US PGA Ch’ship

Scottie Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten, blev anholdt og lagt i håndjern tidligt fredag morgen på vej mod anden runde af US...

Reglerne for cuttet i US PGA Championship

Reglerne for cuttet er ikke det samme i alle professionelle turneringer, og heller ikke i de fire majors. I US PGA Championship er det top-70...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk