AmatøreliteAmalie Leth-Nissen er med i Augusta National Women’s Amateur

Amalie Leth-Nissen er med i Augusta National Women’s Amateur

17-årige Amalie Leth-Nissen er med i den tredje udgave af amatørturneringen Augusta National Women’s Amateur, hvor finalerunden spilles på Augusta National, som i næste uge er vært for Masters.

I videoen ovenfor er der en kort video fra velkomstreception på Augusta National. De sidste tre timer af lørdagens finalerunde kan streames direkte på www.anwagolf.com, og det  er planlagt til kl. 18 – 21 dansk tid, (hvilket vi dog tager forbehold for).

72 af verdens bedste amatører er med i turneringen, der spilles over tre runder (54 huller) De første to runder spilles onsdag og torsdag på Champions Retreat Golf Club i Augusta, inden de 30 bedste klarer cuttet til finalerunden, som spilles lørdag på Augusta National. Hvis flere deler 30. pladsen er der omspil for at komme med i finalerunden.

Alle 72 deltagere kan på fredag, uanset om de klarer cuttet eller ej, spille en prøverunde på Augusta National.

Jennifer Kupcho vandt den første udgave i 2019, hvor hun var -5 på de sidste 6 huller! Der var ikke dansk deltagelse i 2019, og turneringen blev aflyst i 2020 pga. Covid-19 inden Karen Fredgaard blev nr. 3, da Tsubasa Kajitani vandt i 2021.

Amalie er nr. 15 i verden

For halvanden uge siden vandt Amalie Leth-Nissen Junior Invitational at Sage Valley, og på den netop opdaterede verdensrangliste for amatører er hun nr. 15.

Sejr giver plads i US Women’s Open og AIG Women’s Open

Vinderen af Augusta National Women’s Amateur kvalificerer sig til en række turneringer, såfremt hun forbliver amatør.

De største er major turneringerne US Women’s Open og AIG Women’s Open 2022, men en sejr giver også adgang til alle USGA, R&A og PGA of America amatør-mesterskaber, som hun kan deltage i, det kommende år. De kommende fem år vil hun også være sikret en plads i Augusta National Women’s Amateur.

Augusta National Women’s Amateur, leaderboard

Kvinder: Penge- og pointranglister, 29. april 2024

Manon De Roey vandt Investec South African Women’s Open på LET, , hvor Sofie Kibsgaard blev nr. 16. Det var samtidig sæsonfinalen på den sydafrikanske...

Thomas Bjørn i top-20 da Stephen Ames vandt på sin 60 års fødselsdag

Den forsvarende mester Stephen Ames vandt Mitsubishi Electric Classic på sin 60 års fødselsdag, og har nu vundet to sejre i år. Se højdepunkter...