Amatørelite16-årige Eila Galitsky vandt WAAP, og kommer med i tre majors

16-årige Eila Galitsky vandt WAAP, og kommer med i tre majors

16-årige Eila Galitsky fra Thailand (og Canada) vandt Women’s Amateur Asia Pacific (WAAP) på Singapore Island Country Club. Med sejren kvalificerede hun sig til tre majors og Augusta National Women’s Amateur. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Inden finalerunden af den femte udgave af WAAP, førte 16-årige Eila Galitsky fra Thailand, og Canada da hun har dobbelt statsborgerskab, med tre slag. Hun havde føringen i -10 foran Minsol Kim fra Sydkorea i -7 og Yuna Araki fra Japan i -6.

Med en 68’er var Eila Galitsky den eneste som brød 70 slag i finalerunden, og runden i -4 gav hende sejren i -14 foran Minsol Kim fra Sydkorea i -9.

Langtslående Galitsky afsluttede med et 375 yards, 343 meter, drive ned af bakken på det afsluttende par-5 hul, så hun kun havde et 7-jern i andetslaget. Hun kom sikkert på greenen og to-puttede for birdie. En overbevisende sejr, som hun efter fem mistede bolde i første træningsrunde ikke selv troede på kunne blive en realitet.

Yeji Park fra Sydkorea, Sophie Han fra Kina, Fiona Xu fra New Zealand og Yuna Araki fra Jaoan delte 3. pladsen i -6.

Feltets yngste deltager, 12-årige Yujie Liu fra Kina, blev nr. 32 i +6.

Næste år skal mesterskabet spilles på Waterside Course på Siam Country Club i Thailand fra den 1. – 4. februar 2024. En bane der også var vært for turneringen i 2022, hvor Ting-Hsuan Huang vandt.

R&A har været med til at starte WAAP, som man også støtter i stor stil for at hjælpe elite-amatører fra regionen. På samme måde som herrerne har Asia Pacific Amateur Championship (AAC), der i 2022 blev vundet af Harrison Crowe.

Invitationer til tre majors og Augusta

Sejren i WAAP giver invitationer til de tre europæiske kvinde-majors, AIG Women’s Open, Amundi Evian Championship og Chevron Championship, samt Hana Financial Group Championship på KLPGA og Augusta National Women’s Amateur (ANWA).

Verdens bedste vandt den første udgave i 2018

Nu 20-årige Atthaya Thitikul, der i efteråret 2022 var nr. 1 på kvindernes verdensranglisten i to uger, vandt den første udgave af Women’s Amateur Asia-Pacific i 2018 på Sentosa i Singapore og hun blev nr. 2 i 2019 hvor Yuka Yasuda vandt på Royal GC i Japan. Der var ingen turnering i 2020 pga. Covid-19, mens Mizuki Hashimoto vandt på Abu Dhabi GC i 2021 og Ting-Hsuan Huang vandt i 2022 på Siam Country Club i Thailand.

Women’s Amateur Asia Pacific, resultat

Eila Galitsky efter sejren i Women’s Amateur Asia Pacific (WAAP) 2023 – Foto: R&A / Getty Image

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Johan Gumberg vandt SDC Championship

Amerikanske Johan Gumberg vandt DP World Tour turneringen SDC Championship, der også var tællende til Sunshine Tour. Han vandt efter omspil mod Robin Tiger...

Nicolai Højgaard har fået invitation til Arnold Palmer Invitational – Rasmus til Puerto Rico

Både Nicolai og Rasmus Højgaard spiller på PGA Tour i den kommende uge, men i hver sin turnering der begynder på torsdag den 7....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk