PopulærtDP World TourVerdensranglisterne den 20. juli 2020

Verdensranglisterne den 20. juli 2020

25-årige Jon Rahm overhalede Rory McIlroy, så for første gang i karrieren er Jon Rahm nr. 1 på verdensranglisten. Med tilbagevirkende kraft opdateres damernes verdensrangliste nu også igen, men dog med nye regler så man ikke “straffes” for ikke at spille.

Herrernes verdensrangliste

Joël Stalter vandt Euram Bank Open, og rykkede 564 pladser frem til en 282. plads. Niklas Nørgaard Møller blev nr. 32, mens de øvrige seks danskere missede cuttet.

Jon Rahm vandt the Memorial Tournament presented by Nationwide, som med et meget meget stærkt felt gav 76 point til vinderen. Med dem overtog Jon Rahm førstepladsen på verdensranglisten for første gang i karrieren.

På Korn Ferry Tour blev TPC San Antonio Championship at the Oaks vundet af Davis Riley, som rykkede frem til en 166. plads fra en 264. plads i sidste uge.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2020:

Damernes verdensrangliste

Damernes verdensrangliste har været på pause siden den 15./16. marts, men opdateres nu med tilbagevirkende kraft. Tællende turneringer spillet siden den 11. maj giver point med tilbagevirkende kraft, hvilket dog kun er syv på Korean LPGA og én på Japan LPGA.

Derudover ændres reglerne, så den rullende periode på 104 uger kun ændres, hvis en spiller deltager i en turnering den pågældende uge. Mere om det i en senere artikel, men kort fortalt ændres en given spillers point sig ikke, hvis vedkommende ikke spiller en given uge. Placering kan ændre sig, da andre kan tjene/tabe point.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2020: