US PGA er forsinket, men Thorbjørn er klar til finalerunderne

Anden runde af den 100. udgave af US PGA Championship blev forsinket af torden, men Thorbjørn Olesen nåede at færdigspille sin runde fredag, inden der kom kraftig regn og torden. Gary Woodland har sat ny rekord for færrest slag efter 36 huller, mens Brooks Koepka og Charl Schwartzel tangerede rekorden for bedste runde i US PGA Championship. Se højdepunkter i videoen ovenfor.

Efter første runde i par gik Thorbjørn anden runde i -2 på Bellerive CC i Missouri med fem birdies, en bogey og en dobbeltbogey, hvilket pt. placerer ham som nr. 32 i -2. Han er eneste danske deltager efter Thomas Bjørn trak sig på grund af problemer med ryggen.

Top-70 og lige klarer cuttet efter anden runde, så selvom halvdelen fortsat mangler at færdigspille anden runde, så er Thorbjørn sikker på at klare cuttet.

Spillet genoptages lørdag kl. 14 dansk tid

Spillet genoptages efter planen lørdag kl. 14 dansk tid. Der er ingen direkte tv-dækning, men når Viasat Golf og Viaplay.dk sender fra kl. 20 lørdag aften begynder man med et sammendrag.

Woodland fører fortsat

Gary Woodland nåede ligeledes at færdigspille anden runde i -4, hvilket giver ham førstepladsen i -10 foran Kevin Kisner i -9 og Brooks Koepka i -8.

Dustin Johnson, Charl Schwartzel, Thomas Pieters og Rickie Fowler deler 3. pladsen i -7. Fowler efter 10 huller i -2, mens de øvrige er færdig med anden runde.

Brandon Stone er nr. 8 i -6, mens Adam Scott, Francesco Molinari og Jon Rahm er blandt spillerne på en 9. plads i -5. Justin Rose er nr. 16 i -4.

Tiger Woods er nr. 23 i -3 efter 7 huller med tre birdies sammen med bl.a. Jordan Spieth, som gik anden runde i -4.

Den forsvarende mester Justin Thomas nåede at spille 7 huller i -1, hvilket giver ham en 32. plads i -2.

Finaus usædvanlige for-ni

Tony Finau har spillet 11 huller i 4. Han lavede 7 birdies, en bogey og en tredobbelt bogey på for-ni. Dagens første par lavede han på 10. hul inden han lavede endnu en birdie på 11. hul.

Efter +4 i første runde er Finau dog kun nr. 64 i par sammen med bl.a. Rory McIlroy, der er i par efter 7 huller.

Woodland satte ny scoringsrekord for 36 huller

Med sine 130 slag (-10) efter 36 huller har Gary Woodland sat ny rekord for færrest slag efter 36 huller. Den hidtidige rekord var på 131 slag, hvilket ni spillere har præsteret.

Koepka og Schwartzel tangerede US PGA rekorden med 63’ere

Brooks Koepka og Charl Schwartzel gik anden runde i 63 slag (-7), hvilket er en tangering af rekorden for laveste runde i US PGA Championship.

En rekord Thomas Bjørn også har del i, da han gik en 63’er i US PGA Championship 2005. Thomas Bjørn brugte 63 slag (-7) under tredje runde af US PGA Championship 2005 på Baltusrol GC. Med den forrygende runde rykkede Bjørn frem på 3. pladsen, og han sluttede på en delt 2. plads sammen med Steve Elkington. Blot ét slag efter Phil Mickelson, som vandt US PGA Championship det år.

I mange år var en 63’er laveste runde i en major, men den brød Branden Grace under The Open 2017, hvor han gik en 62’er på Royal Birkdale.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US PGA Championship, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.