AmatøreliteTre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag.

Der er 288 deltagere i The Amateur Championship, som mandag og tirsdag spillede 36 hullers slagspilskvalifikation på Ballyliffin Old Course og Glashedy Links i Irland.

64 spillere er gået videre til hulspil, og blandt dem tre danskere. Kristian Hjorth Bressum blev bedste dansker på en delt 11. plads i par efter to runder i par, mens Jacob Skov Olesen blev delt nr. 21 i +1.Jamie Toft Nielsen blev delt nr. 47 i +3. 19 spillere delte 47. pladsen, og skulle dermed i omspil om 18 pladser, da kun 64 går videre til hulspil. Jamie Toft Nielsen klarede skærene, med en par på første omspilshul, hvor Bob van der Voort fra Holland røg ud efter en tredobbelt bogey på par-4 hullet.

Jonathan Nielsen blev delt nr. 158 i +9 og gik således ikke videre.

Jamie Tofte Nielsen under The Amateur Championship 2024 – Foto: Patrick Bolger / R&A

17-årige Connor Graham fra Skotland vandt kvalifikationen i -7 foran norske Michael Alexander Mjaaseth i -4.

Det er et åbent prestigefyldt mesterskab, men de bedste amerikanere er ikke med. Sydafrikanske Christiaan Maas, der som nr. 13 på amatørernes verdensrangliste var den højest rangerede i feltet, missede cuttet. Det samme gjorde bl.a. 16-årige Kris Kim, der vandt R&A Boys’ Amateur 2023, og i maj klarede han cuttet og blev nr. 65 i The CJ CUP at Byron Nelson på PGA Tour.

The Amateur Championship – slagspilskvalifikation, resultat

Vinderen kommer med i The Open, US Open og Masters

64 spillere er som nævnt nu klar til hulspilsfinalerne, der spilles fra onsdag til lørdag med to runder torsdag og fredag.

Finalen spilles over 36 huller på lørdag, og vinderen kvalificerer sig til næste måneds The Open på Royal Troon samt Masters og US Open 2025. Amatøren skal forblive amatør for at deltage i de tre majors.

The Amateur Championship – hulspil, leaderboard

Jacob Skov Olesen under The Amateur Championship 2024 – Foto: Patrick Bolger / R&A

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk