Tre års karantæne til Bio Kim for at give tilskuer fingeren

29-årige Bio Kim fra Sydkorea har fået tre års karantæne af Korean Tour for at give fingeren til en tilskuer, som forstyrrede ham i svinget. Bio Kim vandt turneringen og fører ranglisten, men kan se frem til en lang pause fra sin hjemlige tour.

Under søndagens finalerunde af DGB Financial Group Volvik Daegu Gyeongbuk Open var der angiveligt en tilskuer, som tog et billede med sin mobiltelefon, da Bio Kim slog sit drive på 16. hul, som det kan ses i videoen ovenfor. Den var ikke på lydløs, så Bio Kim blev tydeligvist generet, hvilket fik ham til at give tilskueren fingeren, hvorefter han slog sin driver ned i græsset.

Korean Tour mener, at Bio Kim skadede en golfspillers værdighed med sin upassende opførsel, og det i en sådan grad, at man har idømt ham tre års karantæne samt en bøde på det der svarer til 57.000 danske kroner. Det skriver bl.a. Golfchannel.com.

En ydmyg Bio Kim undskyldte efterfølgende episoden, og knælede foran journalister og tv-kameraer, men det hjalp lidt i forhold til det der virker som en meget hård straf.

Bio Kim fører ranglisten på Korean Tour

Med bl.a. to sejre og en 5. plads i denne sæson fører Bio Kim Order of Merit ranglisten på Korean Tour ligesom han fører en pointrangliste om at blive årets spiller. Tilbage i 2010 vandt Order of Merit på Korean Tour.

Der er kun to turneringer tilbage i sæsonen, men vi har ikke kunnet afklare, om han også fratages muligheden for at vinde Order of Merit og hæderen som årets spiller, men karantænen på tre år træder i kraft med det samme, så han kan ikke spille turneringerne. Det er også uvist, om Bio Kim kan spille på andre tours, eller om de på kollegial vis vil følge en karantæne fra Korean Tour.

Spillede på PGA Tour i 2011

Bio Kim er nr. 302 på verdensranglisten i denne uge. Han har vundet fem turneringer på Korean Tour, hvoraf de to har været i år, mens han vandt tre turneringer på OneAsia Tour i 2011 og 2012.

Bio Kim spillede på PGA Tour i 2011 efter at have kvalificeret sig via Tourskolen, men mistede kortet efter ti klarede cuts i 25 turneringer. I 2012, 13 og 18 har han sammenlagt spillet 58 turneringer på Korn Ferry Tour.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.