HæderspriserTo af de tre finalister til Årets Sportsnavn 2023 er offentliggjort

To af de tre finalister til Årets Sportsnavn 2023 er offentliggjort

Nicolai Højgaard er blandt de 15 nominerede til at blive Årets Sportsnavn 2023, og om han er den sidste af tre finalister afsløres på onsdag.

De seneste to onsdage er de første to finalister offentliggjort, og det er 2022 vinderen Jonas Vingegaard og 2021 vinderen Viktor Axelsen.

– Sidste år skrev Jonas Vingegaard sig ikke bare ind i historiebøgerne, men også ind i de danske sportshjerter med sejren i Tour de France, der havde sin begyndelse i Danmark. Det virkede helt umuligt, at han skulle kunne overgå sine bedrifter fra 2022, men det formåede han alligevel med endnu flere sejre i 2023. Vingegaard er dog ikke kun med i opløbet om at blive Årets Sportsnavn 2023, fordi han har leveret formidabelt på de europæiske landeveje. Han er også nomineret, fordi han med sin ydmyge tilgang og bemærkelsesværdige sportsmanship formår at samle danskerne og gøre os alle stolte, siger Hans Natorp, der er formand for DIF og med i dommerkomitéen til prisen, i en pressemeddelse.

Der er også store roser til Viktor Axelsen for hans resultater og mentalitet:

– Viktor Axelsen har igen i 2023 siddet tungt på pladsen som verdens bedste badmintonspiller og domineret den internationale badmintonscene. Viktor søger konstant efter at blive bedre og bedre, selvom han synes langt foran alle andre, og det er fantastisk inspirerende. Efter endnu et utroligt år er Viktor Axelsen blandt de helt store i dansk sportshistorie, og derfor fortjener han at være blandt de tre nominerede til Årets Sportsnavn, siger Team Danmarks formand, Lars Krarup.

Når de tre finalister er valgt er det en dommerkomitée som afgør, hvem der skal være Årets Sportsnavn. Vinderen kåres lørdag den 6. januar 2024 til ’Sport 2023’ i Herning og det kan ses direkte på DR1. Udover æren får vinderen 75.000 kr.

Nedenfor ses de 15 nominerede, hvoraf Nicolai Højgaard så er blandt de 13 der kæmper om at blive udvalgt som den tredje og sidste finalist.

De 15 nominerede til Årets Sportsnavn 2023
 • Viktor Axelsen, badminton – blandt andet for sine tre Super 1000-sejre
 • Cecilie Uttrup Ludwig, landevejscykling – blandt andet for sin VM-bronzemedalje
 • Nanna Merrald, dressur – blandt andet for sin EM-sølv og -bronze
 • 4 km-holdet i banecykling – for deres VM-guldmedalje
 • Magnus Ditlev, triatlon – blandt andet for sin VM-bronzemedalje og sin verdensrekord i Iron Man
 • Jonas Vingegaard, landevejscykling – blandt andet for sin Tour de France-sejr
 • Emma Aastrand Jørgensen, kajak – blandt andet for sin VM-guld- og VM-sølvmedalje
 • Amalie Didriksen, banecykling – blandt andet for sin VM-sølvmedalje
 • Alexander Hillhouse, parasvømning – blandt andet for sin VM-sølv- og VM-bronzemedalje
 • Herrelandsholdet i håndbold – for deres VM-guldmedalje
 • Anders Skaarup og Kim Astrup, badminton – blandet andet for deres VM-sølvmedalje
 • Anne-Marie Rindom, sejlsport – blandt andet for sin VM-bronzemedalje
 • Nicolai Højgaard, golf – blandt andet for sin sejr ved DP World Tour Championship i Dubai
 • Mads Pedersen, landevejscykling – for sine mange sejre hele året
 • Holger Rune, tennis – blandt andet for sine to kvartfinaler ved Wimbledon og French Open
Om Årets Sportsnavn – uddelt siden 1991

Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991, hvor det var på initiativ af Jyllands-Postens daværende sportsredaktør Frits Christensen, der nu er journalist på Golfavisen, i et samarbejde med DIF formanden Kai Holm.

Oprindeligt var der kun tre nominerede, mens der nu er 15 nominerede, som så skæres ned til tre finalister. Det nåede Jyllands-Posten lige at være med til at ændre i 2017, inden de i 2018 udtrådte af partnerskabet omkring uddelingen.

Fra 2019 – 2022 er prisen uddelt i et rent sportsligt partnerskab mellem DIF og Team Danmark, men i 2023 er Salling Group kommet med som sponsor, så det nu er:

DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn 2023.

Thomas Bjørn vandt i 2001

Thomas Bjørn blev valgt som Årets Sportsnavn i 2001 som den hidtil eneste golfspiller. Samme år blev Thomas Bjørn i øvrigt nr. 2 i BT Guld, som Tom Kristensen vandt, efter Thomas Bjørn var blevet nr. 3 i 2000, hvor det danske Kvindehåndboldlandshold vandt begge hæderspriser.

Thorbjørn Olesen var blandt de 15 nominerede i 2018, hvor Caroline Wozniacki fik tildelt prisen, mens Nanna Koerstz Madsen var blandt de 15 nominerede i 2022, hvor Jonas Vingegaard vandt.

Nicolai Højgaard med trofæete efter sejren i Rydr Cup 2023 – Foro: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Savannah Vilaubi vandt Otter Creek Championship

Savannah Vilaubi vandt Otter Creek Championship på Epson Tour, hvor Nicole Lørup missede cuttet. Nyprofessionelle Ingrid Lindblad tjente sin første check med en 25....

Taylor Dickson vandt Blue Cross and Blue Shield of Kansas Wichita Open

Taylor Dickson vandt Blue Cross and Blue Shield of Kansas Wichita Open på Korn Ferry Tour. Med en finalerunde i -5 vandt Taylor Dickson i...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk