Thomas Bjørn har gennem de sidste 25 år været en fast bestanddel af golfsportens absolutte verdenselite, og med 15 sejre på European Tour og hvervet som Ryder Cup-kaptajn er silkeborgenseren dansk golfhistories med afstand største navn. Nu vil han i en foredragsrække tage danskerne med ind i maskinrummet på sin karrieres mange op- og nedture.

Hvad skete der på hotelværelserne og til taktikmøderne, da Thomas Bjørn som kaptajn styrede Europas mandskab til den historiske triumf mod en perlerække af amerikanske golfstjerner i Ryder Cuppen i 2018?

Det spørgsmål – og naturligvis mange flere – kan danskerne nu se frem til at få svar på fra kaptajnen selv, når Thomas Bjørn til september næste år indleder en eksklusiv foredragsturné over fem aftener, med start i Musikhuset i Aarhus og afslutning på Det Kongelige Teater i København.

Bjørn åbner om karrieren

Her har den 49-årige golfspiller indvilget i for første gang at give danskerne et enestående indblik i sin lange karriere. Både de små og store hændelser, man ikke kunne se i alverdens livetransmissioner og på pressekonferencer. Og både triumferne og karrierens største nedture.

– Jeg runder snart et skarpt hjørne, når jeg næste år fylder 50 år. Sådan nogle milepæle giver naturligvis stof til eftertanke, og jeg kan mærke, at jeg for første gang sådan for alvor har lysten til at dele ud af mine erfaringer og oplevelser fra mange år på Touren. Jeg vil gerne fortælle om min rejse, om årene, hvor jeg stod med golf-Danmark på mine skuldre, om presset og forventningerne og selvfølgelig om Ryder Cuppen og mine resultater, både når det gik godt, og når det var svært, siger Thomas Bjørn.

.
.
Ryder Cuppen som omdrejningspunkt

Det er svært at lave ét nedslagspunkt i en så enestående karriere med 15 Europa Tour-sejre, kåringen som “årets rookie” i 1996, sejren over Tiger Woods i direkte duel i Dubai i 2001 og Ryder Cup-triumfer som spiller, vicekaptajn og kaptajn blot for at nævne nogle. Men Ryder Cup-sejren i 2018 som Danmarks første kaptajn vil helt naturligt fylde meget.

– Vi lykkedes med at skabe et hold af 12 spillere, som sammen havde en kultur og holdånd, jeg aldrig har oplevet før eller siden. Det arbejde med at bygge holdet, coache spillerne og være deres leder vil jeg gerne fortælle om og give indblik i, siger Thomas Bjørn.

Ikke kun for golfnørder

Ifølge Thomas Bjørn henvender foredraget sig derfor heller ikke kun til golffans, men også til sportsfans generelt og folk med interesse i teambuilding og lederskab.

– Man skal bestemt ikke gå fra foredragssalen og tænke, at man skulle have været golfspiller for at have fået noget ud af det. Det bliver båret af anekdoter og fortællinger om situationer og spillere og handler også om lederskab og at bygge et vinderteam i en sport af individualister, siger han.

FAKTA:

Foredragene arrangeres af Tikko og kommer til at fungere som en samtale mellem Thomas Bjørn og TV2-journalist Morten Ankerdal.

Tid og sted:
13. september 2021: Musikhuset, Aarhus
14. september 2021: Musikkens Hus, Aalborg
15. september 2021: Arena Fyn, Odense
16. september 2021: Kongress, Roskilde
18. september 2021: Det Kongelige Teater, København

Billetter til foredraget kan købes her

Team Europe med Thomas Bjørn som kaptajn og Thorbjørn Olesen som spiller efter sejren i Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.