Symetra Tour er touren lige under LPGA, hvor top-10 på ranglisten som udgangspunkt kvalificerer sig til LPGA. Dog ikke i år, hvor COVID-19 giver langt færre turneringer end normalt.

LPGA har besluttet, at alle spillere med en kategori i 2020 også beholder den i 2021. Tourskolen og Q-Series er aflyst, så det bliver ikke så let at få adgang til hverken Symetra Tour eller LPGA i 2021.

Håber på 10 turneringer med belønning til top-5

Symetra Tour havde regnet med omkring 20 turneringer i år, men flere er aflyst, og nu håber man på 10 turneringer i år. Gennemfører man mindst otte, vil top-5 på ranglisten få en mindre LPGA kategori i 2021:

– Hvis Symetra spiller otte eller flere turneringer i 2020, så vil vi tilbyde top-5 på ranglisten en kategori i 2021, men ikke den man normalt ville få. De vil formentlig få en kategori som spiller nr. 190 – 200 (på Priority List, red.), hvilket kan give adgang til en turnering eller to, siger Mike Whan til lpga.com.

Priority List er kategori-listen over spillere hvorfra feltet i en given turnering som udgangspunkt fyldes op fra. Populært sagt er nr. 1 den der kommer først med i et feltet, så hvis nr. 200 på Priority List skal med i en turnering kræver det afbud fra en del af de første 199 på listen.

Selvom kategorien således ikke i sig selv giver adgang til mange turneringer, så er det dog en fordel at have en kategori og være medlem, hvis man kommer med via sponsorinvitationer eller kvalifikationsturneringer. Dermed tæller indtjeningen til ranglisterne, og man kan med gode resultater spille sig ind i flere turneringer og til en bedre kategori.

Har blot spillet én turnering i år

Indtil videre er der kun spillet én Symetra Tour turnering i år. Det var Florida’s Natural Charity Classic i marts, hvor Malene Krølbøll Hansen var med fremme de første dage, men blev nr. 43 da Janie Jackson vandt.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.