PGA Tour ChampionsSteven Alker vandt sæsonfinalen, og Stricker vandt ranglisten

Steven Alker vandt sæsonfinalen, og Stricker vandt ranglisten

52-årige Steven Alker vandt Charles Schwab Cup Championship, der var sæsonfinalen på PGA Tour Champions. Steve Stricker vandt ranglisten foran Alker, der vandt ranglisten sidste år. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Steven Alker førte med fire slag inden finalerunden, men han skulle ind-og-i på de sidste 3 huller for pars i sin -1 runde, for at vinde i -18 foran Stephen Ames og Ernie Els i -17.

Richard Green, Vijay Singh, Thongchai Jaidee og Padraig Harrington delte 4. pladsen i -14, mens Jerry Kelly, Bernhard Langer, KJ Choi og Alex Cejka delte 8. pladsen i -13. De tre næste i stillingen er Retief Goosen, YE Yang og Miguel Angel Jiménez.

Sådan er det på PGA Tour Champions, hvor der er mange velkendte navne. De fleste har været store profiler på PGA Tour og DP World Tour. Dog ikke Steven Alker, der vandt fire gange på Korn Ferry Tour og tre tællende turneringer i Australien. Han vandt ikke på PGA Tour og DP World Tour, men har nu vundet seks gange på PGA Tour Champions.

Steve Stricker vandt ranglisten

56-årige Steve Stricker har vundet seks gange på PGA Tour Champions i år, hvoraf de tre har været majors. Han deltog ikke i sæsonfinalen, da hans far blev indlagt på hospitalet i mandags.

Men med sin imponerede sæson var han allerede sikker på, at vinde Charles Schwab Cup ranglisten med en bonus på 1 mio. $.

Bonussen tæller ikke til pengelisten, hvor Stricker har tjent 3.986.063 $ i denne sæson. Havde han deltaget i sæsonfinalen var han sikker på som den første nogensinde at komme over 4 mio. $ i indtjening på en PGA Tour Champions sæson.

Der er mange penge at spille om på PGA Tour Champions, og 4 mio. $ svarer til en 44. plads på PGA Tour. Men udover seks sejre har Stricker også haft fem 2. pladser i sine 16 turneringer, hvor han kun én gang er sluttet udenfor top-8. Og i den turnering blev han nr. 15…

Charles Schwab Cup Championship, resultat

Steve Stricker – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk