Golfavisen har valgt Smørum Golfklub som Årets Golfklub 2021 for udviklingen fra begynderklub til et sportsligt kraftcenter. Alt imens hædres en ildsjæl i Birkemose Golf Club for sin utrættelige frivillighed.

Pressemeddelelse fra Golfavisen:

Hvert år kåres Årets Golfklub samt Årets Ildsjæl af Golfavisen. På baggrund af læsernes indstillinger har juryen i år fundet modtagerne af hæderspriserne ved henholdsvis Smørum og Kolding.

Den initiativrige golfklub i Egedal Kommune står selv for driften af deres anlæg. Det har vist sig som en succeshistorie de seneste år, og man har for alvor vist, at Smørum Golfklub er meget mere end en pay and play-bane, hvor man slår sine første, spæde golfslag.

En god økonomi betyder også, at klubben har gang i en lang række projekter, mens man skeler til FN’s 17 verdensmål.

.
.

– Det har været umuligt ikke at lægge mærke til Smørum gennem de seneste sæsoner. Der er hele tiden store resultater at berette om fra Smørum-spillere, men de har også på ganske få år formået at opbygge en driftsmæssigt sikker golfklub, der samtidigt tager et klimamæssigt ansvar og ser mange muligheder for fremtiden, lyder det fra Kasper Ørkild, chefredaktør på Golfavisen.

På internationalt plan har Smørums spillere stået bag store præstationer i 2021. De to Solheim Cup-spillere Emily Pedersen og Nanna Koerstz Madsen har haft deres golfopdragelse i Smørum, mens vinderen af Challenge Tour-ranglisten i 2021, Marcus Helligkilde, har samme hjemmeklub. Derudover fik klubben en tredjeplads ved EM for klubhold.

På et helt andet plan i dansk golfsport er der ildsjælene, som får klubmiljø og sammenhold til at blomstre. Derfor kåres Årets Ildsjæl hvert år. En god ildsjæl gives til et kontingentbetalende medlem, der ikke forventer modydelse for sit arbejde.

Det er i den grad tilfældet med Horst Niesobski fra Birkemose Golf Club. Han bruger de fleste af ugens dage i den Kolding-baserede golfklub og er en vigtig brik i flere aspekter af klubbens drift samt det store fællesskab af frivillige kræfter.

– Mødet med Horst var en stor oplevelse. Han er en påmindelse om, at der trods et kæmpe boom inden for dansk golf fortsat er klubber, som er dybt afhængige af frivillige kræfter. Her er Horst en ildsjæl i særklasse, og der findes meget få med hans dedikation, siger Kasper Ørkild.

Historien om Horst Niesobski samt beretningen om Smørum Golfklubs rejse fra begynderklub til elitekraftcenter kan begge læses i decemberudgaven af Golfavisen, der er sæsonens sidste af slagsen. Den ligger i samtlige, danske golfklubber og kan desuden læses på golfavisen.dk.

Årets Golfklub og Årets Ildsjæl er udpeget af en jury bestående af kyndige golfjournalister efter en lang række indstillinger fra avisens læsere. Juryen består af Kasper Ørkild, Frits Christensen, Henrik Knudsen, Jens Christensen og Anders Sigdal.

Horst Niesobski fra Birkemose Golf Club – Foto: PR

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.