AmatøreliteSeks danskere udtaget til VM i golf

Seks danskere udtaget til VM i golf

Seks unge, talentfulde golfspillere rejser september til Mexico for at repræsentere Danmark ved golf-VM.

Dansk Golf Union har nu udtaget de seks spillere, der skal spille for Danmark, når der i næste måned afholdes VM ved Cancún på Yucatán-halvøen i Mexico.

Hos damerne bliver det Malene Krølbøll Hansen (Hedeland Golfklub), Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn Golf Klub) og Marie Lund-Hansen (Sønderjyllands Golfklub), der stiller op den 14.-17. september på Mayakoba El Camaleón Golf Club.

Ugen efter spiller herrerne på Iberostar Playa Paraiso Golf Club. Her bliver det John Axelsen (Sorø Golfklub), Marcus Helligkilde (Smørum Golfklub) og Peter Launer Bæk (Odense Eventyr Golf Klub), der skal i kamp for de danske farver.

– Længe før disse hold blev udtaget, aftalte vi med Team Danmark, at vi ville gå efter placeringer blandt de otte bedste. Det er ambitiøst, men stadigvæk realistisk. Nu må damerne slå mig eller lade køllerne tale, men herrerne har nok den største mulighed for at opnå en topplacering, idet alle tre herrer ligger højt på amatørernes verdensrangliste, WAGR, udtaler Claus Mølholm, der er elitechef i Dansk Golf Union.

VM afvikles hvert andet år og er en holdturnering, hvor to ud af tre scores per dag tæller. De danske herrer vil rejse til Mexico med gode vibrationer i kroppen, da de alle tre var med til at hente bronzemedaljer hjem fra EM i juli måned.

John Axelsen og Peter Launer Bæk sluttede også begge i top-ti ved det individuelle EM, som blev afviklet i Estland den første weekend af august.

På herresiden er USA forsvarende mestre, mens det hos kvinderne er Australien, der forsvarer trofæet.

For to år siden fik Emily Kristine Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Caroline Nistrup en fjerdeplads med hjem fra Espirito Santo Trophy, som kvindernes VM hedder.

Herrernes VM bærer navnet Eisenhower Trophy.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk