Reglerne for cuttet er ikke det samme i alle professionelle turneringer, og heller ikke i de fire majors.

I US PGA Championship er det top-70 og lige, som klarer cuttet efter anden runde. Modsat på PGA Tour og Europa Touren er der ved et stort felt i finalerunderne ikke et cut efter tredje runde, så alle der klarer cuttet er også med på søndag.

Cutreglen gennem tiderne

Fra den første udgave i 1916 og frem til 1957 var US PGA Championship en hulspilsturnering. I 1917 og 1918 blev turneringen ikke afholdt som følge af 1. verdenskrig, ligesom den blev aflyst i 1943 som følge af 2. verdenskrig.

Da man ændrede det til slagspil i 1958 havde man i en periode også et cut efter tredje runde, men siden 1965 har der kun været cut efter anden runde.

Cutreglerne i de andre majors

I The Open er det som i US PGA Championship også top-70 og lige der klarer cuttet efter anden runde, mens der er andre regler i Masters og US Open.

I Masters er det top-50 og alle indenfor ti slag af den førende, som klarer cuttet, mens det er top-60 og lige der klarer cuttet i US Open.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US PGA Championship, leaderboard
– alternativ på pgatour.com

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.