MajorsUS OpenSådan er reglerne for cuttet i US Open 2024

Sådan er reglerne for cuttet i US Open 2024

Reglerne for cuttet er ikke det samme i alle professionelle turneringer, og heller ikke i de fire majors.

I US Open er det top-60 og lige, som klarer cuttet efter anden runde. Selv ved et stort felt i finalerunderne er der ikke cut efter tredje runde, så alle der klarer cuttet er med hele weekenden.

10-slags reglen blev fjernet i 2012

Den første udgave af US Open blev spillet i 1895, og det er den 124. udgave i år. Siden US Open 1904 har der været cut efter 36 huller, men løbende har man lavet forskellige justeringer til cutreglerne.Den seneste ændring var i 2012, hvor man fjernede den såkaldte 10-slagsregel, der også blev afskaffet for Masters i 2020. Tidligere var det top-60 og lige, samt alle indenfor 10 slag af den førende, som klarede cuttet i US Open, men nu er det kun top-60 og lige.

Rekorden for flest spillere i finalerunden blev sat i 1996, hvor hele 108 ud af 156 deltagere klarede cuttet.

Cutreglerne i de andre majors

I Masters er det kun top-50 og lige, der klarer cuttet, mens det i The Open og US PGA Championship er top-70 og lige der klarer cuttet efter anden runde.

US Open sendes direkte på V Sport Golf og Viaplay Total samt skiftevis TV3 Sport og 3+. Læs mere i denne artikel, og denne uges direkte sendetider kan som altid ses på 19hul.dk/tv.

US Open, leaderboard
– alternativ på pgatour.com

Tiger Woods på en træningsrunde op til US Open 2024 – Foto: Logan Whitton / USGA

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk