PopulærtDP World TourRussell Knox vandt Irish Open - Thorbjørn blev nr. 6

Russell Knox vandt Irish Open – Thorbjørn blev nr. 6

Russell Knox holede to forrygende putts på 18. green – det ene i omspil – og vandt Dubai Duty Free Irish Open hosted by the Rory Foundation, hvor halvdelen af de seks danskere klarede cuttet til finalerunderne på Ballyliffin GC i det nordlige Irland.

Thorbjørn Olesen blev bedste dansker på en 6. plads i -9 efter en god finalerunde i -4, mens Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen delte 59. pladen i +2. Bjørn efter en runde i par, mens Kjeldsen sluttede af med en runde i +2.

Jeff Winther, Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen missede cuttet.

Russell Knox vandt efter omspil mod Ryan Fox

Inden finalerunden førte Erik Van Rooyen i -14 foran Ryan Fox og Joachim Lagergren i -10. Danny Willett var nr. 4 i -9 og Russell Knox nr. 5 i -8.

Efter runder i henholdsvis -6 og -4 sluttede Russell Knox og Ryan Fox i -14, så vinderen skulle findes i omspil. På sidste hul af finalerunden holede Russell Knox et forrygende putt for birdie på 18. green, og den bedrift gentog han, da omspillet også skulle afgøres på 18.

Russell Knox vandt således turneringen på første omspilshul, som det kan ses i videoen ovenfor med højdepunkter fra hans runde.

Jorge Campillo blev nr. 3 i -13 efter dagens bedste runde i -7, mens den forsvarende mester Jon Rahm delte 4. pladsen i -12 med Erik Van Rooyen, som gik finalerunden i +2. Rahm så ud til at have spillet sig helt ud af det med en tredobbeltbogey på 2. hul, men derfra lavede han en eagle og syv birdies for en runde i -6.

Thorbjørn delte 6. pladsen i -9 med Zander Lombard, Andy Sullivan og Danny Willett.

Værten Rory McIlroy blev nr. 28 i -2, mens Rafa Cabrera Bello, Kiradech Aphibarnrat, Matthew Fitzpatrick og Haotong Li var blandt dem der missede cuttet.

Knox’ anden Europa Tour sejr – tættere på Ryder Cup

33-årige Russell Knox er fra Skotland, men spiller primært på PGA Tour, hvor han har to tællende sejre i WGC – HSBC Champions 2015 og Travelers Championship 2016.

Førstnævnte tæller også til Europa Touren, hvor sejren således er hans anden.

Knox drømmer om en plads på Thomas Bjørns Ryder Cup hold, og den mulighed er markant forbedret efter en 12. plads i US Open, en 2. plads i sidste uges HNA Open de France og nu en sejr i Irland.

Fox, Lombard og Sullivan kommer med i The Open

Irish Open var en del af The Open Qualifying Series, så de tre bedste fra top-10, som ikke i forvejen var kvalificeret, kommer med i The Open på Carnoustie fra den 19. juli.

De tre blev Ryan Fox og Zander Lombard og Andy Sullivan, da de øvrige i top-6 heriblandt Thorbjørn Olesen allerede var kvalificeret.

Endnu en Rolex Series turnering i næste uge

I den kommende uge spilles Aberdeen Standard Investments Scottish Open på Gullane GC inden der er The Open på Carnoustie.

Med HNA Open de France i sidste uge er der tre store Rolex Series turneringer i træk op til The Open.

Dubai Duty Free Irish Open hosted by the Rory Foundation, resultat

Kvinder: Penge- og pointranglister, 22. april 2024

Chiara Tamburlini vandt Joburg Ladies Open på LET, hvor Sofie Kibsgaard blev nr. 64. Cecilie Finne-Ipsen missede cuttet. På LPGA spillede man årets første major,...

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage – 4 sejre i 5 turneringer

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage, og verdensetteren har nu vundet fire af sine seneste fem turneringer! Og det har været i stærke felter mod...