Hvert år i Uge 9, afholder PGA of Denmark et uddannelsesseminar for deres medlemmer. I år blev seminaret afholdt i Horsens. 65 danske PGA proer deltog i seminaret, som havde temaet ”Proud to be a PGA professional”.

Mandag blev der fokuseret på proens rolle i fremtiden. PGA´s bestyrelse havde sammensat et program, der skulle inspirere proerne til, hvordan de fremadrettet kan tage en førende rolle i klubbernes arbejde med at øge medlemstilfredsheden.

PGA of Europes direktør indledte med at fortælle om, hvor vigtig PGA proen er i forhold til medlems rekruttering og fastholdelse. Lars Steen Pedersen fulgte op på dette og ledte derefter en workshop, hvor deltagerne kom med deres bud på, hvad fremtidens PGA pro skal byde ind med. Om eftermiddagen var der oplæg fra 5 medlemmer, som fortalte om, hvilke undervisningstilbud de hver især havde succes med.

Dennis Ahm holdt et spændende indlæg om effektiv kommunikation inden Klaus Frejo fra Idrættens Udviklingscenter fortalte om Golfmanager uddannelsen, som flere og flere PGA proer tager.

Til sidst gennemgik Advokat Tommy de forskellige kontraktforhold som en PGA pro kan indgå i og hvad der er vigtigt når kontrakterne indgås.

Tirsdag indledte præst Michael Brautch med et forrygende indlæg om arbejdsglæde og forandring.

Derefter gik en af verdens allerbedste putting coaches David Orr på scenen. Han har blandt andet undervist spillere som Justin Rose, Hunter Mahan Edoardo Mulinaro og mange flere.

David Orr brugte tirsdagen på at gennemgå hans 7 principles of putting, hvilket gav deltagerne en god indsigt i, hvordan David Orr anskuer putting. Onsdag lavede han flere lektioner, hvor deltagerne kunne se, hvordan David Orr arbejder i praksis. Der blev også tid til at tale om putter fitting og tekniske hjælpemidler som Sams Putlab og Capto putting. Begge giver de PGA proen bedre forudsætninger for at undervise i putting, da de måler selve putterens bevægelser i puttet. Det giver en indsigt, som gør det nemmere at rette de rigtige steder.

Under seminaret blev der også uddelt priser til årets pro og årets elev.

Årets Pro: Dansk Golf Unions Landstrænere

PGA har valgt at hædre Dansk Golf Unions landstrænere, med titlen Årets Pro. Udnævnelsen sker med baggrund i det store arbejde, som dette team har lagt gennem årene.

Tidligere var der ofte dårlig kommunikation mellem landstrænere og hjemmetrænere. Det er ikke længere tilfældet. I dag arbejdes der meget mere sammen om at skabe fremtidens topspillere.

Landstrænerteamet har gennem en professionel struktur og et højt fagligt niveau, formået at skabe et fantastisk elitemiljø og nogle ekstraordinære resultater.

Senest i 2018, hvor Danmark vandt guld ved Eisenhower Trophy, to EM-medaljer for hold, et individuelt europamesterskab og det uofficielle VM for juniorer. Især det individuelle europamesterskab til Nicolai Højgaard og Eisenhower Trophy med holdet bestående af Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og John Axelsen skabte overskrifter og masser af fortjent omtale.

Dansk Golf Unions landstræner team har formået at skabe et af de bedste elitemiljøer under Dansk Idrætsforbund og det er helt fortjent at deres arbejde er begyndt at høste respekt og anerkendelse i de danske medier.

Dansk Golf Unions Landstrænere er: Thomas Kiel Larsson, David Dickmeiss, Thomas Brønd Poulsen, Martin Raal Kold og Anders Danielsen.

Årets Elev: Nicolaj Norman Hansen

Den danske PGA træner uddannelse er blandt de allerbedste i verden. Det er derfor en stor ære at blive valgt til årets elev.

Nicolaj Norman Hansen blev valgt til årets elev af lærerne på PGA uddannelsen. Nicolaj Norman Hansen er i lære på Great Northern. Han er tidligere ECCO Tour spiller, men har nu valgt at gå trænervejen.

Nicolaj Norman Hansen er blev valgt på grund af sin store tekniske viden, sin aktive rolle i klassen, hvor han gerne deler sin viden med andre og det faktum at han er en god kammerat der bidrager positivt til det sociale fællesskab. Nicolaj Norman Hansen modtog et rejsegavekort på 5000 kr. fra PGA´s rejsepartner Golf Plaisir.

Ny udlærte PGA proer

Den danske PGA træner uddannelse er en 3-årig elev uddannelse som udbydes i et samarbejde mellem PGA of Denmark og Dansk Golf Union. Uddannelsen rangerer blandt de bedste i verden og er det fundament som sikrer at de danske klubber har meget dygtige trænere ansat.

I de 3 år, hvor eleverne er i lære, deltager de på 2 skoleophold af 3 måneders varighed på Idrætsskolerne i Ikast. Her modtager de undervisning i pædagogik, golf teknik, anatomi og fysisk træning. Samtidig tager de også en Akademi Økonom Uddannelse i Oplevelsesøkonomi der akademisk svarer til den nye Golfmanager Uddannelse. Sammen med den praktikperioder eleverne har i klubberne ruster uddannelsesforløbet eleverne til de mange opgaver som venter dem ude i klubberne.

Under PGA of Denmarks uge 9 seminar blev der uddelt diplomer til de 7 elever som nu er færdig udlærte og dermed kan kalde sig for PGA trænere. De nye PGA trænere er Torben Kastbjerg, Oliver Wendt, Kenneth Frederiksen, Robert Skovbakke, Jesper Thorsøe, Sander Nielsen og Nicolai K. Jørgensen.

På billedet ses fra venstre de uddannelsesansvarlige Morten Hedegaard PGA, Marcus Brown PGA samt eleverne Torben Kastbjerg, Oliver Wendt, Kenneth Frederiksen, Robert Skovbakke, Jesper Thorsøe, Sander Nielsen og Nicolai K. Jørgensen – FOTO: PGA of Denmark
PGA of Denmarks generalforsamling

Mandag aften afholdt PGA deres årlige generalforsamling. Årets beretning og regnskab blev godkendt og bestyrelsen blev genvalgt, således den fortsat består af Formand Marcus Brown, Næstformand Jesper Skoubo Kjeldsen, Bestyrelses medlemmerne Ben Tinning, Morten Hedegaard og Michael brink.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.