27. september kl. 11.00 åbner Egedals borgmester Vicky Holst Rasmussen sammen med Hjerteforeningen og Smørum Golfklub en ny Hjertesti. Motionsstien er integreret med nogle af Smørums Golfklubs 51 golfhuller, hvor der er aktivitet i alle lyse timer og næsten dagligt året rundt.

En rask gåtur er godt for helbredet, fordi man får pulsen i vejret, og dermed styrker blandt andet hjertets muskulatur. For mange betyder det, at de har slidt nabolagets udsigter tyndt gennem måneder og år, og ved præcis, hvilke gardiner dem i nr. 15 har, og at beboerne i nr. 32 endelig har fået klippet buksbommen i facon.

På et tidspunkt vil det være en smuk afveksling at komme ud i naturen uden at skulle fare vild i tilgroede områder. Den mulighed er netop blevet endnu nemmere med åbningen af en ny Hjertesti, der er flettet ind i golfbanerne på Danmarks største golfklub målt på antal medlemmer.

Rigt dyreliv

Her er der aktivitet i mange timer dagligt, og næsten alle dage hele året rundt. Der er altså noget at se på, mens man motionerer. Der er også får og urokser på området, og selv om man skal holde sig på den rigtige side af de elektriske hegn, så er dyrene spændende at iagttage. Iblandt er der rådyr, men ofte harer, som er velkomne på golfbaner, da de ikke graver huller i modsætning til kaniner. Kigger du op i luften er tit tårnfalke og havørne på vingerne.

I sjældne tilfælde ser medspillerne i Smørum Golfklub sådan ud… Foto: Toni Madsen.

Hjertestien i Smørum er på 2,1 kilometer, og det kan de fleste overkomme. Samtidig er det grussti, der er nem at gå på, og uden forhindringer undervejs. Hvis du mentalt vil udfordre distancen ud over 2,1 kilometer, kan du på turen tænke over, at de golfspillende medlemmer og gæster i år 2021 gik over 1.000.000 kilometer i alt. Og det er vel at mærke kun regnet ud fra 36 af de i alt 51 golfhuller på anlægget.

.
.
Mindst 30 minutter

Hvis den beregning gør det til en skrækindjagende udfordring at motionere, så tænk på, at du kan gå stien beskedne to eller flere gange. Hjerteforeningen anbefaler motion mindst 30 minutter hver dag, så du er godt med efter en runde. Efter din motion på stien har du tillige mulighed for at nyde en kop kaffe i klubbens restaurant Eagle.

Du er desuden i gode hænder på Hjertestien i Smørum. Golfklubben har to hjertestartere strategisk placeret, så man hurtigt kan komme nødstedte til hjælp.

Vil du være med til at åbne Hjerteforeningen Egedals nye hjertesti, så kom forbi kl. 11.00 ved startstedet på gårdspladsen ved klubhuset på Skebjergvej 46, 2765 Smørum. Her vil vi også servere en forfriskning efter gåturen. Alle kan være med, og det er gratis at deltage.

Læs også mere på hjerteforeningen.dk/hjertestier

www.smorumgolf.dk

Smørum Golfklub – Foto: PR

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.