PopulærtDP World TourMatthew Baldwin vandt SDC Championship med syv slag

Matthew Baldwin vandt SDC Championship med syv slag

I sin turnering nr. 200 vandt 37-årige Matthew Baldwin en suveræn første DP World Tour sejr i SDC Championship, som også var tællende til den sydafrikanske Sunshine Tour. Niklas Nørgaard blev nr. 23.

Efter en dårlig start med +4 i første runde og to dobbeltbogeys på  de to huller han nåede at spille fredag, kom Niklas Nørgaard stærkt tilbage. Lørdag morgen var han +8 for turneringen og langt fra ccutgrænsen, men med 10 birdies på de resterende 16 huller af anden runde klarede han cuttet som den eneste af de seks danskere. Han nåede at færdigspille tredde runde i -2, så han var i -4 inden finalerunden. Den gik han i -1, hvilket gav en delt 23. plads i -5 på St. Francis Links i Sydafrika.

John Axelsen var ét slag fra at klare cuttet, mens Jeff Winther, Joachim B Hansen, Martin Simonsen og Oliver Hundebøll sluttede længere tilbage. Martin Simonsen var ellers delt nr. 4 i -3 efter første runde, men med +10 i anden runde var han syv slag fra at klare cuttet.

Matthew Baldwin vandt sin første sejr

Dårligt vejr forsinkede spillet, så lørdag nåede de førende kun at spille 13 huller af tredje runde. Da spillet blev genoptaget søndag delte Kristian Krogh Johannessen og Matthew Baldwin føringen i -11 foran tre spillere i -9.

Tidligt søndag lavede Matthew Baldwin fire birdies som afslutning på tredje runde, så han førte med fire slag inden finalerunden. Og han så sig ikke tilbage.

Med en finalerunde i -4 vandt Matthew Baldwin i -18 foran Adri Arnaus i -11, mens Kristian Krogh Johannessen, Jens Dantorp, Antoine Rozner, Jaco Ahlers og Ewen Ferguson delte 3. pladsen i -10.

Holder kortet for første gang siden 2014

37-årige Matthew Baldwin har vundet en enkelt gang på Challenge Tourten, hvor han vandt Fred Olsen Challenge de España 2011.

Han blev professionel tilbage i 2008, og har spillet flere sæsoner på DP World Tour og Challenge Touren. I 2012, 2013 og 2014 sluttede han i top-90 på DP World Tour, men sygdom og operationer holdt ham ude det meste af 2015. Siden er han ikke sluttet i top-160 på DP World Tour ranglisten, men nu får han en vinderkategori.

SDC Championship var Matthew Baldwins turnering nr. 200 på DP World Tour, hvor hans hidtil bedste var en 2. plads i Nelson Mandela Championship presented by ISPS HANDA og en 3. plads i Irish Open. Begge kom i 2014, hvor han sluttede som nr. 59 på Order of Merit.

Tre gange er Matthew Baldwin sluttet i top-20 på Challenge Touren og senest i 2022, hvor han blev nr. 19 på ranglisten og fik et DP World Tour kort.

SDC Championship, resultat

Niklas Nørgaard – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 15. juli 2024

Ayaka Furue fra Japan vandt The Amundi Evian Championship, der er en major på både LET og LPGA. Emily K Pedersen blev nr. 54.,...

Sådan kan du se The Open 2024 på TV og streaming

Der er fire danskere i The Open 2024 på Royal Troon fra den 18. - 21. juli. Se sendetiderne nedenfor. Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk