Det bliver golf på højt niveau, når tre spillere fra Silkeborg Ry Golfklub stiller op i Made in Denmark Challenge Tour på hjemmebanen i Kildebjerg Ry.

Silkeborg Ry Golfklub havde som eneste danske klub tre spillere kvalificeret til at stille op i Made in Denmark på European Tour i Himmerland i maj, hvor veteranen Thomas Bjørn dog måtte melde fra på grund af en skade, mens den tidligere Europatour-vinder, Morten Ørum Madsen, og Oliver Hundebøll Jørgensen gennemførte turneringen.

I den kommende uge fra 7. til 10. august kommer Made in Denmark Challenge Tour, der er det næsthøjeste niveau i professionel golf i Europa, så til Silkeborg Ry Golfklub. Turneringen afvikles for første gang på Kildebjerg Ry-banen, der tidligere i år var værtsbane for den professionelle Ecco Tour på third level-niveau, der i øvrigt blev vundet af Oliver Hundebøll. Blandt de 156 spillere til start er der 17 danskere inklusiv de tre holdverdensmestre hos amatørerne fra 2018, John Axelsen og tvillingebrødrene Nicolai og Rasmus Højgaard.

I værtsklubben Silkeborg Ry Golfklub er der en vis stolthed over at have tre lokale spillere kvalificeret til turneringen. Foruden de to professionelle Morten Ørum Madsen og Oliver Hundebøll Jørgensen er det amatøren Anders Emil Ejlersen, der har imponeret stort i denne sæson ved at vinde den største amatørturnering i Norden, Danish International Amateur Championship på hjemmebanen i Silkeborg – og senest i den forløbne weekend også det danske mesterskab i slagspil.

Et stærkt elitemiljø

– Silkeborg Ry Golfklub har historisk set altid haft en tradition for at skabe dygtige golfspillere på allerhøjeste niveau. En tradition, som jeg skulle forsøge at fortsætte, da jeg for 10 år siden blev ansat i Silkeborg Ry Golfklub. Den tradition har jeg i samarbejde med nogle meget dygtige trænerkolleger – ikke mindst Rasmus Rolighed – forsøgt at realisere, siger klubbens headpro (cheftræner) Jan Henriksen.

– Som klubbens herreelitetræner arbejder Rasmus Rolighed til daglig sammen med de tre spillere. Oliver Hundebøll, der tidligere på året fik sin første sejr på Ecco-touren, er af klubbens egen avl og har siden en meget ung alder været en ivrig golfspiller. Anders Emil Ejlersen er en af flere ude fra kommende elitespillere, der har følt sig tiltrukket af elitemiljøet i klubben, hvor vi har et fokuseret, sjovt og ekstremt højt fagligt træningsmiljø.

– Det høje faglige miljø skyldes bl.a., at vort trænerteam bruger en del ressourcer på efteruddannelse og videreudvikling, så vi konstant kan levere den bedst mulige undervisning til alle klubbens spillere, om det er elitespilleren eller den almindelige klubgolfer, siger Jan Henriksen.

Morten Ørum imponeret

Værtsklubbens to nye stortalenter, Oliver Hundebøll Jørgensen og Anders Emil Ejlersen, får også pæne ord med på vejen af Morten Ørum Madsen, der glæder sig til at spille Challenge Tour på hjemmebanen i Ry.

– Jeg var meget imponeret, da Oliver Hundebøll formåede at vinde på Ecco Tour i Ry. Han viste højt niveau og nerver af stål, for selv om han var på hjemmebane, er det ikke nogen let sag at vinde sådan en turnering. At Anders Emil Ejlersen var i stand til at vinde DIAC-turneringen foran storfavoritten John Axelsen vidner om et stort talent. Hos begge spillere er talentet så stort, at de nærmest selv bestemmer, hvor gode de vil være afhængig af hvor meget arbejde, de vil lægge i det, siger Morten Ørum Madsen, der også er parat med en opfordring til danske golffans.

– Hvis I stadig har lidt ferie eller fritid til gode, så kom endelig til Ry for at se golf på meget højt niveau. Det er fantastisk for os spillere med lokal opbakning, og jeg vil også godt garantere, at tilskuerne bliver imponeret over niveauet på Challenge Tour, siger Morten Ørum Madsen.

I Challenge Tour-feltet i Ry er der adskillige tidligere vindere på European Tour, inklusive italieneren Matteo Manassero, der som 16-årig blev den hidtil yngste vinder på European Tour.

Der er gratis adgang for publikum i Kildebjerg Ry alle fire dage. Hele startfeltet kan ses på dette link: http://www.europeantour.com/challengetour/season=2019/tournamentid=2019756/teetimes/index.html

Oliver Hundebøll og Morten Ørum Madsen – Foto: ECCO Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.