PopulærtDP World TourJoachim B Hansen spillede med om sejren, da Kitayama vandt Oman Open

Joachim B Hansen spillede med om sejren, da Kitayama vandt Oman Open

Amerikanske Kurt Kitayama vandt Oman Open, hvor Joachim B Hansen i den grad spillede med om sejren helt til sidste hul. Han faldt dog tilbage til en delt 6. plads efter en nervepirrende finalerunde på den Greg Norman designede Al Mouj Golf. Jeff Winther blev nr. 12. Se højdepunkter fra Kitayamas finalerunde ovenfor.

Joachim spillede sig frem på førstepladsen i anden runde

Efter -2 i første runde spillede Joachim B Hansen sig frem på en førsteplads undervejs på fredagens anden runde. Han nåede til -9 for turneringen, men det var inden, det for alvor blæste op og inden alle kom på banen. Spillet blev indstillet efter en voldsom sandstorm, og da anden runde var færdigspillet lørdag, var Joachim på en delt førsteplads i -5 sammen med Maximilian Kieffer.

Lørdag nåede Joachim kun at spille 3 huller af tredje runde i +1, så da spillet blev indstillet på grund af mørke var han på en delt andenplads i -4. Blot ét slag efter Maximilian Kieffer i -5. Kurt Kitayama begyndte 3. runde med en 8’er på 1. hul efterfulgt af to bogeys, så han begyndte finaledagen i +2 og hele syv slag fra førstepladsen.

Joachim førte inden bag-ni på en nervepirrende lang søndag

For at nå at kunne blive færdige spillede man i samme grupper både i tredje og fjerde runde, så Joachim spillede i førerbolden med Maximilian Kieffer og Kurt Kitayama, som måtte spille hele 33 huller søndag. Kitayama gik de resterende 15 huller af 3. runde i -7, så han spillede sig til -5 og frem i toppen igen.

Joachim gik tredje runde i -1, så da runden var færdigspillet søndag morgen, var han på en delt 3. plads i -6. Fabrizio Zanotti førte i -8 foran Scott Jamieson i -7.

Efter de første 9 huller af finalerunden førte Joachim B Hansen i -7 foran fem spillere i -6.

Kurt Kitayama vandt efter birdies på 16. og 17.

Føringen skiftede flere gange på bag-ni inden Kurt Kitayama lavede birdies på både 16. og 17. hul for at komme til -7. Med en sikker par på 18., gik han finalerunden i -2 og vandt i -7 foran Jorge Campillo, Clément Sordet, Fabrizio Zanotti og Maximilian Kieffer i -6.

Joachim var også i -6 inden sidste hul, men måtte tage et drop, da han drivede sin bold ud til de store sten ved vandet langs fairway. Det resulterede i en bogey og en runde i +1. Han sluttede derfor på en delt 6. plads i -5 sammen med Peter Hanson og Thomas Pieters. En ærgerlig afslutning, men en flot turnering og et trods alt godt resultat af Joachim B Hansen.

Clément Sordet, der vandt Challenge Tour sæsonfinalen NBO Golf Classic Grand Final 2017 på banen, holede et langt birdieputt på 17. for birdie for at komme til -7, men tre-puttede 18. for en bogey, hvilket gav ham den delte andenplads i -6.

Joachim B Hansen med sin caddie Thomas Søby – Foto: golfsupport.nl
Jeff Winther blev nr. 12

Jeff Winther spillede også en ganske fin turnering, da han med en finalerunde i -1 blev nr. 12 i -2 sammen med bl.a. den forsvarende mester Joost Luiten, David Horsey og Victor Dubuisson.

Under svære betingelser gik Thomas Bjørn anden runde i +12 (!), og i samlet +13 var han ni slag fra at klare cuttet.

Jeff Winther – Foto: golfsupport.nl
Kitayamas anden sejr i denne sæson

Det var 26-årige Kurt Kitayamas anden sejr i denne sæson, da han vandt AfrAsia Bank Mauritius Open at Anahita i december. Oman Open var hans 11. turnering nogensinde på Europa Touren, hvoraf han således har vundet de to!

Han fik sit Europa Tour kortet via en 4. plads på Tourskolen i november 2018.

Kurt Kitayama blev professionel i 2015, og spillede på Web.com Tour i 2016 og 2017 uden videre succes. I 2018 spillede han primært på Asian Tour, hvor han vandt en enkelt turnering på Asian Development Tour, som kan sammenlignes med Challenge Touren.

Oman Open, resultat

Se en række forrygende slag fra sponsortelte på PGA Tour

PGA Tour har samlet nogle af de bedste slag fra sponsortelte under turneringer. Indimellem slår spillerne så skæve slag, at deres bold ligger i sponsortelte,...