Nicolas Colsaerts vandt Amundi Open de France, foran Joachim B Hansen på en flot andenplads. Det var 36-årige Nicolas Colsaerts’ første sejr siden 2012.

Joachim B Hansen er inde i en virkelig god stime, og startede finaledagen på en 5. plads i -8, hvilket var fem slag fra Nicolas Colsaerts på førstepladsen, men kun to slag fra en andenplads. En runde i -3 gav Joachim flot udelt andenplads i -11. Desværre var det med en ærgerlig dobbeltbogey på 17. hul, så det kunne have været endnu bedre. I tredje runde lavede han en 9’er på par-4 hullet 13., men Ryder Cup 2018 banen Le Golf National er en svær udfordring, hvor mange har huller med høje scores.

Nicolai Højgaard gjorde det også fint med et klaret cut, men med en finalerunde i +5 sluttede han som nr. 66 i +8. Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn missede cuttet.

Colsaerts var også i problemer, men vandt

Inden finalerunden førte Nicolas Colsaerts i -13 foran George Coetzee i -10.

Colsaerts lavede en eagle på 14. hul for at komme til -14, men efter en dobbeltbogey på 15. hul var der spænding til det sidste. Han gik runden i +1, hvilket var nok til at vinde i -12 foran Joachim B Hansen i -11.

George Coetzee kom også i problemer mod slutningen af runden, da han lavede en tredobbelt bogey på 15. hul, så han gik runden i par, og blev nr. 3 i -10.

Det var således ikke kun Joachim B Hansen der kom i problemer undervejs på finalerunden, men alle de førende. Også Kurt Kitayama, der blev nr. 4 i -9, for han lavede en 7’er på par-3 hullet 2.

Martin Kaymer, Richie Ramsay og Gavin Moynihan delte 5. pladsen i -8.

Den forsvarende mester, og eneste Ryder Cup 2018 spiller i feltet, Alex Noren blev nr. 18 i -3 efter dagens bedste runde i -5.

Open de France er ikke den samme store turnering som tidligere

Open de France har mistet sin glans, og det ser ikke ud til at blive meget bedre næste år, hvor den ligger overfor en WGC turnering.

Colsaerts’ første sejr siden 2012

Det var 36-årige Nicolas Colsaerts’ tredje sejr på Europa Touren, men den første siden 2012. Han fik sit gennembrud ved at vinde Volvo China Open 2011 og vandt også Volvo World Match Play Championship 2012.

Han spillede Ryder Cup i 2012, men har haft tre andenpladser som sit bedste siden 2012 til nu. I år er han faldet fra nr. 184 til 424 på verdensranglisten, men nu er han tilbage som vinder og rykker frem igen.

Amundi Open de France, resultat

Nicolas Colsaerts – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.