Denne uges Waste Management Phoenix Open er kendt som verdens største golfturnering målt på antal tilskuere med omkring 200.000 om lørdagen. Som følge af COVID-19 er der dog kun 5.000 tilskuere pr. dag i 2021.

Man havde planlagt at lukke 8.000 tilskuere ind om dagen, men efter øget smittespredning er det sænket til blot 5.000 pr. dag fra onsdag til søndag. Så den store tribune der ses på arkivfotoet ovenfor, er ikke bygget så høj i år.

Da PGA Tour genoptog sæsonen i juni 2020 var det uden tilskuere, og først i oktober blev der igen lukket tilskuere ind til turneringer. Dog ikke til alle turneringer, men under Vivint Houston Open i november var der 2.000 pr. dag. Der var bl.a. ikke tilskuere til Masters.

5.000 tilskuere pr. dag i Phoenix Open er det hidtil højeste antal siden Players Championship blev aflyst efter første runde i marts 2020.

Officielt var der 720.000 tilskuere i 2018

Den officielle tilskuerrekord for Phoenix Open er på intet indre end 719.179 i 2018. Der var utvivlsomt mange tilskuere, men som beskrevet i artiklen på linket, så er vi flere der tvivler på tallet.

.
.

I 2019 stoppede man med at offentliggøre officielle tal, da man hellere ville fokusere på velgørenhed.

GOLFTV og Eurosport sender direkte. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

Waste Management Phoenix Open, leaderboard

16. hul på TPC Scottsdale under Waste Management Phoenix Open – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.