KlubnytGolfsporten får et grønt skulderklap

Golfsporten får et grønt skulderklap

Dansk Golf Union er ét af otte idrætsforbund, som netop er certificeret som Grøn Idræt af Danmarks Idrætsforbund.

Certificeringen er givet på baggrund af de indsatser, som Dansk Golf Union og de danske golfklubber laver for at fremme en grønnere hverdag.

– Vi kan godt tillade os at være stolte af det skulderklap. Som en sport, der finder sted i naturen, giver det god mening, at vi går foran på det grønne område, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Dansk Golf Union har udarbejdet sin egen bæredygtighedsstrategi, hvor man vil kortlægge forbundets egen udledning af CO2.

En udvikling af en CO2-beregner målrettet golfbranchen vil også gøre det muligt at kortlægge klubbernes aftryk og dermed fremme yderligere klimafokus hos de 185 danske golfklubber.

Endelig pågår der en løbende uddannelse af golfklubberne i bæredygtighed, ligesom et stort antal klubber vil blive involveret i projekter for at fremme biodiversitet på de i alt omkring 13.000 hektar golfbaner i Danmark.

– Som Danmarks største voksensport er det ganske naturligt, at vi påtager os et ansvar for at blive grønnere. Det har vi gjort i adskillige år, men samtidig ligger der stadig et stort stykke arbejde forude for at bidrage til den grønne omstilling, udtaler Lars Broch Christensen.

Grøn Idræt-certificeringen gælder for to år.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Line Toft Hansen spiller LET på en Medical Extension

Dem der følger Ladies European Tour har måske undret sig over, at Line Toft Hansen har været tilbage på LET de seneste uger. På...

Se højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr i UAE Challenge

I Challenge Tourens magasin-program om UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi er der højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr. Hans anden sejr...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk