ParaGolfFremtidens turneringsform?

Fremtidens turneringsform?

Kan paragolfere og golfere uden psykisk eller fysisk handicap spille i samme match?

Det dokumenterede Gyttegård Golf Klub med et klart og rungende ”JA” i en match søndag den 7. juli 2024. Matchen spilledes, som en del af DGU’s Paragolf Tour 2024 by Independent Invest.

40 golfere stillede til start i matchen, som havde 3 klasser.

Para A-rækken havde 5 spillere. I rækken spilles slagspil.  Vinder blev lokale Stefan Mørkholt med 77 slag og med Mette Wegge Lynggaard, Trelleborg Golfklub Slagelse på anden pladsen med 81 slag.

Para B-rækken havde 9 spillere, som alle spiller Stableford.

Vinder blev Heidi Pedersen, Horsens Golfklub med 37 point, på anden pladsen John Laursen, Kaj Lykke Golfklub med 27 point og med Jette Puur, Tollundgaard Golfklub, ligeledes med 27 point.

”Åben for Alle”-klassen havde 27 spillere, de 25 fra Gyttegård og 2 fra andre klubber.

Vinder blev med 40 point Hans Ole Rahbek. Med 37 point blev rækkefølgen Annette Juul, Anders Damkær og Kaj Verner Hansen.  På femte pladsen fik Lars Dahl Jensen 36 point.

Bedste ikke-Gyttegård spiller blev Herbert Puur med 35 point.

I DGU har vi med interesse fulgt spilleformen, hvor paragolfere kobles på en bestående klubmatch. Paragolf-frivillig i DGU Peter Møller finder:

– At det er en interessant match form, som vi har prøvet et par gange. Vi vil efter sæsonen evaluere formen, og hvem ved, måske den udbredes i 2025.

Næste match for paragolfere – hvor også ikke-paragolfere er velkomne til at spille med – spilles den 20. juli i Værebro Golfklub. Tilmelding sker på Golfbox.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk