Med et års forsinkelse på grund af corona-pandemien lægger Lyngbygaard Golf græs til Europa-tourens Qualifying School første runde med 24 danskere i et felt på 123 spillere.

Næppe har de europæiske stjernespillere på DP World Tour forladt årets største danske turnering, Made in Himmerland, før en lang række af fremtidens stjerner indtager Lyngbygaard Golf i Aarhus for at kvalificere sig til næste års DP World Tour.

Tourskolens første afdeling var oprindelig planlagt til afvikling på Lyngbygaard i 2021, men måtte aflyses på grund af corona-pandemien. Samme skæbne overgik i øvrigt de 14 andre afdelinger af Q School rundt omkring i Europa. I stedet afvikles turneringen nu 27.-30 september.

– Tourskolen bliver det hidtil største professionelle set up, vi har lagt bane til på Lyngbygaard. Det er også en økonomisk satsning, hvor vi får brug for rundt regnet 30 frivillige hjælpere hver dag i de fire dage, turneringen strækker sig over, siger Lyngbygaards direktør, Christian Philip.

Anden afdeling i Spanien

Sammen med tourskolens direktør, Mike Stewart, har Christian Philip brugt mange timer på at gøre det århusianske golfcenter klar til at tage imod fremtidens stjerner på DP World Tour. Af de 123 spillere på entrylisten går de ca. 20 bedste eller lige score videre til anden kvalifikation (2. stage), der afvikles fire forskellige steder i Spanien før finalen, der også finder sted i Spanien på Infinitum-banen i Tarragona.

.
.

– Det er med stor stolthed, vi kan byde Qualifying School velkommen til Lyngbygaard og Aarhus. Vi ønsker at være blandt de bedste golftilbud i Danmark, og denne turnering kan godt ses som en blåstempling af de ambitioner. Vi vil gøre vores bedste for at give både spillere og tilskuere en rigtig god oplevelse, siger Christian Philip.

Lübker var også værtsbane

Før Lyngbygaard er det kun Lübker Golf, der har været værtsbane for Qualifying School 1. stage i Danmark. Det var i 2009, der i øvrigt sluttede med dansk sejr til Lars J. Johansen.

Andre danske vindere af 1. stage på Q School er Michael Jürgensen (2005 i Frankrig), Kasper Linnet Jørgensen (2007 i Tyskland), Christoffer Lange (2011 i Tyskland), Martin Ovesen (2014 i Frankrig), Rasmus Hjelm (2017 i Skotland), Frederik Dreier (2018 i Tyskland) og Marcus Helligkilde (2019 i Østrig). Samme år præsterede Benjamin Poke at vinde tourskolens finale på Lumine Golf Club i Spanien og sikre sig oprykning til den daværende European Tour.

Blandt de 24 danskere, der hver har betalt 15.000 kr. for en plads på entrylistens 1. stage på Lyngbygaard, er bl.a. Challenge Tour-spillerne Lasse Jensen, Nicolai Tinning, Peter Launer Bæk, Mathias Gladbjerg og den tidligere amatør europamester, Christoffer Bring.

Mange spillere fra USA

Lyngbygaard-feltet er stærkt internationalt præget med spillere fra Europa, USA, Canada, Mexico og Guatemala. Specielt USA er stærkt repræsenteret med hele 28 spillere – heriblandt den ukendte dansker, Oliver Simonsen, der stiller op for The Honors Course i Tennessee.

Her har hans far, Henrik Simonsen, gennem mange år arbejdet som professionel golftræner. Han kommer fra Silkeborg og spillede på den europæiske Challenge Tour sammen med klubkammeraten Thomas Bjørn, før han valgte at rejse til USA for at uddanne sig som golftræner.

For publikum er der fri adgang til at følge turneringen i Brabrand alle fire dage.

Fakta:

DP World Tour – Qualifying School
Lyngbygaard Golf 27.-30. september (1. stage)
Feltet er på 123 spillere inklusive 24 danskere. De ca. 20 bedste kvalificerer sig til 2. stage i Spanien.

www.lyg.dk

2. hul på Lyngbygaard – Foto: Lyngbygaard Golf

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.