Forberedelserne er i gang til Danmarks største sportsevent

Himmerland Golf & Spa Resort under Made in Denmark - Foto: PR

Det kræver en del forberedelse, når Danmarks største sportsevent, Made in Denmark presented by FREJA, skal afvikles den 23.-26. maj i Himmerland. Derfor er greenkeeperne og resten af resortets frivillige allerede nu i gang med de indledende øvelser.

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når op mod 80.000 mennesker lægger vejen forbi Himmerland den 23.-26. maj til Europa Tour-turneringen Made in Denmark. Turneringen er Danmarks største sportsevent, hvor en række af verdens bedste golfspillere kæmper om en samlet præmiesum på knap 23 millioner kroner. Det kræver en del forberedelse at huse så mange gæster, og der arbejdes allerede nu på højtryk i Himmerland for at tage imod de mange spillere og tilskuere.

Ifølge Sales Manager for Made in Denmark og Golf Director hos Himmerland Golf & Spa Resort, Thomas Nielsen, har forberedelserne til dette års turnering været i gang, siden den sidste bold gik i hul på Silkeborg Ry Golfklubs bane tilbage i august:

– Flytningen af turneringen fra august til maj har resulteret i, at vi måtte begynde forberedelserne allerede tilbage i august. Det har naturligvis også stillet nogle andre krav til greenkeeperes arbejde i løbet af vinteren og foråret, når banen skal stå klar så tidligt på sæsonen, forklarer Thomas Nielsen og uddyber:

– Mange af os har været nervøse for vejret de seneste måneder i forhold til nattefrost og græsvækst. Men vi kommer heldigvis med et godt udgangspunkt, så ustadighederne i vejret kommer ikke til at påvirke, om banen når at blive klar.

Thomas Nielsen – Foto: PR

Thomas Nielsen tilføjer desuden, at 18 greenkeepere lige nu er beskæftiget med at gøre banen klar, mens 27 flere slutter sig til flokken i ugen op til turneringen, hvor greens og fairways skal klippes minimum tre gange dag og nat. Både fairway, greens og tees er indtil nu blevet dresset hele fire gange for at imødekomme turneringens høje banestandarder.

Tusindvis af frivillige kræfter

Greenkeeperne er ikke de eneste, der har travlt forud for European Tour-turneringen. Alle resortets afdelinger er lige nu ved at gøre sig klar til at tage imod op mod 80.000 mennesker fordelt på tre dage. Det stiller store krav til de interne forberedelser samt antallet af frivillige, der i år tæller over 1.200 personer pr. dag i løbet af turneringen:

– Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når der skal afvikles arrangementer af denne karakter. Derfor glæder det mig, at opbakningen fra de frivillige kræfter endnu en gang er så stor, og at vores egne medarbejdere går helhjertet ind i projektet, siger Thomas Nielsen.

Made in Denmark forlængede tilbage i 2018 aftalen med European Tour og fortsætter således til 2023. Forventningen er, at turneringen vil genbesøge Himmerland mindst én gang i løbet af perioden.

Det er femte gang, at Made in Denmark afholdes på Himmerland Golf & Spa Resort.

www.himmerlandgolf.dk

www.madeindenmarkgolf.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.