Cutter & Buck TourFantomrunde giver svensk føring ved Race to Himmerland

Fantomrunde giver svensk føring ved Race to Himmerland

Svenske Oscar Lengdén flirtede fredag med én af golfsportens helt store milepæle, da han kom særdeles tæt på en 59’er.

Lengdéns runde i 60 slag, 10 under par sender dog den talentfulde svensker i spidsen for Race to Himmerland, hvor han tager en to-slags føring med til lørdagens finalerunde. Rasmus Hjelm er bedste dansker som nummer tre.

Flirtede med 59’er
Oscar Lengdén ligger inden denne uge på en tredjeplads på GolfBox Nordic Golf League Ranking, og er allerede sikret en af de fem oprykningspladser til Challenge Touren i næste sæson. Den talentfulde svensker er dog endnu ikke gået helt på vinterferie, og fredag kom han uhyre tæt på en af golfsportens helt store bedrifter – en 59’er.

Lengdén var 10 under par efter 14 spillede huller, og da Garia Course er par-70, så skulle han blot samle en birdie op på vejen ind. Den lavede han på 18. hul, men da der desværre inden da havde sneget sig en bogey ind på 16. hul, så udeblev 59’eren, der ville have været den anden i ECCO Tourens historie. Jens Dantorp gik i 2011 59 på Nivå Golf.

Tryk på billedet og se Oscar Lengdéns imponerende scorekort i fuld størrelse.
Tryk på billedet og se Oscar Lengdéns imponerende scorekort i fuld størrelse.

Oscar Lengdén ligger samlet i ni under par og tager en føring på to slag med sig til lørdagens finalerunde ved Race to Himmerland. I syv under par ligger norske Elias Bertheussen efter en fredagsrunde i fem under par på Garia Course.

Hjelm bedste dansker
Der var igen fredag kraftig blæst over Himmerland Golf & Spa Resort, hvorfor spillerne især kæmpede med den åbne og svære Europa Tour bane, Backtee Course.

På Backtee Course formåede danske Rasmus Hjelm at holde godt sammen på sin runde trods en hård start, og med en runde i 74 slag, en over par, ligger han på tredjepladsen i seks under par totalt. Her ligger han side om side med Alexander Wennstam, som også hører til blandt Hjelms hårdeste konkurrenter på ranglisten, hvor der kæmpes om oprykning til European Challenge Tour. Race to Himmerland i denne uge er næstsidste tællende turnering, så det begynder at spidse til i kampen om de fem oprykningspladser.

Årets ECCO Tour spiller jagter ny sejr
Nr. 1 på GolfBox Nordic Golf League Ranking, finske Oliver Lindell brugte sin fredag på at spille sig frem i feltet. Finnen kom Backtee Course rundt i to under par, og i samlet fire under par ligger han på en delt sjetteplads.

18-årige Lindell er allerede Challenge Tour klar til næste år, og torsdag aften blev han kåret som årets spiller på ECCO Touren. Og med en spritnyt kørekort fra i mandags, så kan en sejr lørdag fuldende en fantastisk uge og en fantastisk sæson for den kommende superstjerne.

Side om side med Oliver Lindell inden lørdagens finalerunde ligger Jakob Kollerup og Jeppe K. Andersen, mens Mark Haastrup og Kasper Estrup også holder sig i top-25.

I Race to Himmerland Pro-Am holdkonkurrencen fører PTO Teknik i 17 under par, mens Smykker og Ure 1 ligger på andenpladsen i 16 under par. I alt går de 12 bedste hold videre til lørdagens finalerunde.

Du kan se stillingen ved Race to Himmerland her.

Du kan se stillingen i Pro-Am konkurrencen her.

Har du lyst til at se fremtidens stjerner udkæmpe det drabelige Race to Himmerland slag på Europa Tour banen lørdag, så kan du lægge vejen forbi Himmerland Golf & Spa Resort. Der er gratis adgang hele dagen.

Oliver Lindell blev både årets spiller og årets rookie på ECCO Tour 2016 – og så i samme uge, som han blev gammel nok til at få sit kørekort!
Oliver Lindell blev både årets spiller og årets rookie på ECCO Tour 2016 – og så i samme uge, som han blev gammel nok til at få sit kørekort!

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk