ECCO TourEr hjemmebane nok for Alexander?

Er hjemmebane nok for Alexander?

Alexander George Frances har spillet banen på Møn Golfklub flere gange end alle de andre deltagere i sæsonfinalen på ECCO Tour og Nordic Golf League tilsammen! Den fordel kan Frances forhåbentlig udnytte, for hvis han skal have et af de fem kort til Challenge Tour 2024, skal han vinde den danske Nordic Golf League sæsonfinale, Road to Europe Final, der begynder onsdag på Møn.

Alexander George Frances er søn af Richard Frances, der er Møn Golfklub’s pro og i øvrigt tidligere medejer af banen. Dermed kan Alexanders dybe og indgående kendskab til banen gå hen og blive afgørende for mønboen.

Road to Europe Final er sæsonens sidste turnering på ECCO Tour og Nordic Golf League, og der er 30 spillere til start. Som sædvanligt er der fem kort til Challenge Tour på spil, når sæsonen indledes, men som resultaterne har udviklet sig i år, er tingene stort set faldet på plads inden finalen.

Ranglistens nummer 1 og 2, svenskerne Björn Åkesson og Charlie Lindh, kan ikke indhentes, men det kan nummer 3, 4 og 5 på ranglisten. Alexander George Frances er på 6. pladsen på ranglisten inden de sidste 54 huller på Møn. Skulle Frances gå hen og vinde turneringen, vil han med stor sandsynlighed slutte i top 5. En andenplads i turneringen er ikke tilstrækkeligt til at indhente nogen af spillerne i top 5, så en sejr er et ufravigeligt krav, hvis arbejdspladsen næste år skal hedde Challenge Tour.

Skulle top 5 glippe, selv med en sejr, så har Frances alligevel et kort til Challenge Tour, da han har vundet to gange tidligere i sæsonen, og en tredje sejr giver automatisk et af de fem kort, der er til rådighed.

Og så er der faktisk endnu en dansker, som med en sejr kan snuppe en plads i top 5. Det gælder Peter Launer Bæk, der er nummer 7 på ranglisten. Først og fremmest skal Launer Bæk vinde turneringen på Møn. Og så skal fynboen også være lidt heldig, da han i høj grad er afhængig af andre spilleres resultater.

Skulle det lykkes for en af de to danskere at snuppe en plads i top fem, er alt håb ikke ude for den anden endnu. Der er nemlig en kattelem, som måske, måske ikke, åbnes lidt senere på sæsonen. Det vender vi tilbage til i en senere artikel.

Husk, at der er gratis adgang for publikum, og hvorfor ikke bruge lidt af efterårsferien på at se nogle af morgendagens stjerner i aktion? Første runde sættes igang onsdag klokken 10:00, mens førerbolden går ud 11:39.

Golfbox Road to Europe – stilling før sæsonens sidste turnering.

Road to Europe Final – Teetimes

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk