I AT&T Pebble Beach Pro-Am spiller PGA Tour spillerne med en mere eller mindre kendt amatør, så der er en del rige og berømte i feltet på tre fantastiske baner. Heriblandt en dansker, som vandt Pro-Am turneringen i 2015.

Der er 156 professionelle, som spiller med 156 amatører i Pro-Am turneringen. Nogle betaler for at deltage, mens de største berømtheder bliver inviteret.

Dansk milliardær vandt i 2015

Den danske smykkemilliardær Michael Lund er blandt deltagerne i Pro-Am turneringen, hvor han som tidligere spiller med sin gode ven Pat Perez. De to vandt Pro-Am turneringen i 2015, og i år er de på en delt 4. plads efter første runde.

Michael Lund var medstifter af smykkefirmaet Pandoras selskab i USA, som har udviklet sig til det største marked for Pandora. Han tjente en formue, da Pandora blev børsnoteret, og har flere gange været på top-100 lister over de rigeste danskere.

På mange måder minder AT&T Pebble Beach Pro-Am om Europa Tour turneringen Alfred Dunhill Links Championship, hvor Michael Lund i øvrigt har deltaget fem gange.

En række skuespillere, sportsfolk og musikere

En række forretningsfolk er blandt amatørerne, som også tæller kendisser som skuespillerne Bill Murray, Andy Garcia, Greg Kinnear, Chris O’Donnell og Ray Romano.

Condoleezza Rice blev én af de to første kvindelige medlemmer af Augusta National i 2012 – Foto: golfsupport.nl

Der er også en række sportsfolk som Wayne Gretzky, Tony Romo, Kelly Slater, Larry Fitzgerald og Aaron Rodgers samt musikere som Colt Ford, Toby Keith, Huey Lewis, Pat Monahan og Jake Owen. Den tidligere amerikanske udenrigsminister Condoleezza Rice er også med.

Nogle af de professionelle spiller med en amatør, som de kender privat. F.eks. spiller Dustin Johnson med sin svigerfar, der er den berømte ishockeyspiller Wayne Gretzky.

Tre baner og cut efter tre runder

De første tre dage spiller man skiftevis på Monterey Peninsula, Spyglass Hill og Pebble Beach. Pro’em og amatøren spiller sammen hver dag, men med skiftende medspillere.

Derefter er der cut, så de 60 bedste individulle pro’er og de 25 bedste Pro-Am hold er med i søndagens finalerunde på Pebble Beach.

GOLFTV og Eurosport 2 sender direkte fra turneringen. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

AT&T Pebble Beach Pro-Am – Pro’er, leaderboard

AT&T Pebble Beach Pro-Am – Hold, leaderboard

18. hul på Pebble Beach Golf Links – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.