Det var et godt år for landet, der er kåret som Caribiens gastronomiske centrum og en af verdens bedste golfdestinationer. Nye rejsetrends peger på landets store potentiale.

2018 var et godt år for turismen i Den Dominikanske Republik.

Det caribiske land på øen Hispaniola hilste mere end 6,5 mio. flypassagerer velkommen, hvilket er en stigning på 6,2 procent sammenlignet med 2017.

Det har længe været landets enestående smukke sandstrande og det ideelle klima, der indbyder til badeferie året rundt, som har trukket folk til. Men med stadig mere kræsne rejsende, der efterspørger unikke oplevelser, velvære, store gastronomiske oplevelser og destinationer, der ligger lidt væk fra den slagne turistvej, er tiden og tidsånden bestemt også på Dominikanske Republiks side.

Aktiv ferie og total afslapning

Ifølge data fra rejseportalen TripAdvisor var der i 2018 flere rejsende end nogensinde før, der efterspurgte naturoplevelser, aktiv ferie og udendørs aktiviteter som vandring, cykelture og dykning. Dominikanske Republik har som knudepunkt for vandsport som surfing, kitesurfing og scuba diving meget at byde på i den henseende, og også hvad angår dyreliv og maritime oplevelser, er der masser at komme efter.

.
.
Den Dominikanske Republik – Foto: PR

Samaná-halvøen i den nordøstlige del af landet er kendt for den store bestand af pukkelhvaler, og hvert år fra januar til marts samles tusindvis af hvaler for at parre sig i den naturskønne bugt. Samaná-halvøen huser også Los Haitises nationalparken, der har et rigt fugleliv, høje klippeformationer på mellem 30-50 meter og kalkstenshuler med de den oprindelige taínobefolknings fascinerende hulemalerier.

Los Haitises National Park, Den Dominikanske Republik – Foto: PR

I pauserne mellem udflugterne kan man geare helt ned på ressorter, der tilbyder yoga og meditationskurser, spafaciliteter med boblebade og saunaer samt mulighed for massage, kropsterapi og forskellige former for skønhedsbehandlinger.

Ikke mindst det populære ferieområde Punta Cana har flere luksuriøse boutiquehoteller, hvor wellnessbehandlinger med f.eks. lavasten er en del af menuen. Der vil flere steder også være mulighed for at deltage i spændende madlavningskurser. Interessen herfor er stigende. Ifølge Forbes og Tripadvisor deltog 61 pct. flere på madlavningskurser sidste år sammenlignet med året forinden.

Gastronomiske oplevelser
Den Dominikanske Republik – Foto: PR

Og apropos mad. Også gastronomisk er Den Dominikanske Republik med helt fremme. Sidste år udråbte det spanskamerikanske akademi for gastronomi Den Dominikanske Republik som Caribiens kulinariske centrum, og i hovedstaden Santo Domingo kan man komme med på inspirerende kulinariske temature.

Dominikanske Republik er også kendt for at producere verdens fineste kakao, kaffe, sukker og rom. Caribiens mest frugtbare jord finder man i El cibao regionen, hvor man på guidede ture kan komme med bag kulissen og se, hvordan rom, kaffe og cigarer bliver produceret.

Om Den Dominikanske Republik

Omgivet af Atlanterhavet mod nord og Det Caribiske Hav sydpå, råder vores frodige tropeland over mere end 1600 kilometers kystlinje og 400 km med sandstrande, der regnes blandt verdens bedste. Her er et varieret udbud af muligheder, når det gælder sport, underholdning og afslapning.

Indkvarteringsmulighederne er mange og der er rig lejlighed til at forkæle sig selv med luksus på overtrufne hoteller og ferieressorts. Foruden at overgive sig til Merengue rytmerne, kan man udforske historiske mindesmærker og dragende bjergkæder, floder og palmeklædte strande. Dominikanerne er generelt kendt som hjertevarme og gæstfrie folk, og landet er kendt for specialiteter som cigarer, rom, chokolade og kaffe.

www.godominicanrepublic.com

Dansk Facebook: www.facebook.com/dendominikanskerepublik

Montecristi, Den Dominikanske Republik – Foto: PR

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.