Danish Golf ChampionshipDanske golfstjerner hjælper Thorbjørn

Danske golfstjerner hjælper Thorbjørn

Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Andreas Hartø, Søren Kjeldsen og resten af de danske Europatourspillere har valgt at donere 35.000 kroner til den kræftsyge 10-årige dreng Thorbjørn Nissen, der kæmper har en sjælden hjernekræft sygdom, som lægerne i Danmark ikke kan behandle.

Golfspillerne er i Himmerland Golf & Spa Resort for at spille med i Made in Denmark i denne uge, og i lighed med de foregående år har danskerne valgt at samle penge ind til KidsAid hver gang de får en birdie eller en eagle.

Spillerne donerer 1.000 kroner per birdie og 3.000 per eagle under Made in Denmark. Sidste år samlede spillere 115.000 kroner ind til KidsAid via deres birdies og eagles, og i år har spillerne besluttet at de første 35.000 kroner skal doneres til den indsamling Thorbjørn Nissens forældre har gang i, så de kan få deres søn til Belgien, og få den behandling han har brug for.

– Da jeg læste om Thorbjørns situation, tog jeg fat i de andre spillere for at høre om vi ikke skulle hjælpe ham med at få penge nok til sin behandling. Det var heldigvis en nem beslutning for os alle sammen. Vi vil rigtig gerne hjælpe ham, og håber han kommer rask hjem igen, siger Thomas Bjørn.

Læs Thorbjørn Nissens historie i BT.

Det var Andreas Hartø, der fik idéen til indsamlingen via birdies og eagles tilbage i 2014, og han er ligesom Bjørn berørt af Thorbjørns sygdom, og var ikke i tvivl om, at en del af dette års indsamling skulle gå til Thorbjørn.

– Jeg håber vi får lavet endnu flere birdies og eagles i år, så der udover pengene til Thorbjørn kommer rigtig mange penge til KidsAid udover de 35.000, siger Hartø, der lover at gøre alt hvad han kan for at samle penge ind.

KidsAid er for tredje år i træk officiel velgørenhedspartner ved Made in Denmark, og her er der også tilfredshed med spillernes ønske.

– Vi er rigtig glade for samarbejdet med Made in Denmark, der giver os mulighed for at hjælpe mange syge børn hvert år. I år har spillerne så øremærket en del af pengene til Thorbjørn, og det er lige i vores ånd, så vi er glade for at kunne hjælpe ham med hans behandling, siger formand i KidsAid Søren Bach.

Tilskuerne ved dette års Made in Denmark kan støtte KidsAid ved at købe de efterhånden populære ”birdie-ænder” i KidsAid stand i Made in Denmark Village.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk