AmatøreliteDansk og tysk sejr i DIAC

Dansk og tysk sejr i DIAC

Landsholdsspilleren Kristian Hjort Bressum afviste tyske angreb, mens tyske Hannah Karg vandt damerække.

I meget skiftende vejrforhold over fire dage med både regn, sol og blæst var det amatørlandsholdets Kristian Hjort Bressum, der var bedst til at tackle den svære, men flot opsatte skovbane i den 23. udgave af Danish International Amateur Championship i Silkeborg Ry Golfklub.

Den tidligere Randers- og nuværende Great Northern-spiller førte gennem alle fire dage, men var tæt på at sætte sejren på spil på finaledagen med en dobbelt bogey på hul 16. Med par på de sidste to huller formåede han dog akkurat at holde to tyskere bag sig.

Turneringen blev vundet i fire slag under par, mens tyske Moris Schiefner sluttede i tre slag under par. Hans landsmand, Cedric Otten, var to slag dårligere. Kun de tre spillere var under par for turneringen, mens Daniel Toft fra Smørum endte på fjerdepladsen i et slag over par. Det var samme score som svenske Max Bengtsson fra Ringenäs.

Kristian Hjort Bressum var også tæt på at vinde DIAC i 2023, men blev slået på målstregen af vinderen, den nu professionelle Kristoffer Max fra The Scandinavian. De har nu begge skrevet sig ind i en lang række af store navne, der har vundet DIAC: Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard, Rasmus Højgaard og John Axelsen.

DIAC – herrer, resultat

Stærke tyske damer

Mens Kristian Hjort Bressum formåede at holde tyskerne bag sig, var det samme ikke tilfældet for danskerne i damerækken, der sluttede med tysk dominans på de to første pladser. Bedste dansker blev landsholdsspilleren Olivia Grønborg, der også var med helt fremme i 2023-udgaven. Hun måtte dog nøjes med en tredjeplads i fem slag over par, mens vinderen, tyske Hannah Karg, blev den eneste spiller under par, dog kun med et slag, mens hendes landsmand, Emilie von Finckenstein blev toer i et slag over par.

De to lokale spillere fra Silkeborg Ry Golfklub, Valdemar Hundebøll hos herrerne og Matilde Modesti hos damerne, klarede ikke finalecuttet, men sluttede i henholdsvis 26 og 24 slag over par.

DIAC – kvinder, resultatTilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk