Hen over sommeren har deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ kunnet støtte et velgørenhedsprojekt i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet tilmelde sig turneringens HIO-konkurrence, hvor præmien var et golfophold sponsoreret af Lübker Golf & Spa Resort til en værdi af næsten 4.000 kr.

For at kunne deltage skulle der indbetales 50 kr. til den danske organisation Projekt Dåseringe, og efter en forrygende sommersæson er der blevet indsamlet 20.000 kr. til fattige i Thailand. Det indsamlede beløb bliver nu via Projekt Dåseringe sendt ubeskåret til Prostheses Foundation hospitalet i Chiang Mai.

Næsten 700 golfspillere deltog denne sommer i Race to Thailand – presented by GolfersGlobe, og mere end halvdelen valgte at tilmelde sig HIO-konkurrencen. Enten fordi de troede på at de kunne slå det gyldne slag, eller blot fordi de ønskede at støtte op omkring det gode formål.

I Nordthailand har en gruppe af læger og frivillige i næsten 30 år arbejdet med at lave kunstige ben og lemmer til fattige børn og voksne. De fleste af de næsten 400.000 thailændere, der mangler et ben, bor langt ude i landdistrikterne og har ikke mulighed for at komme til hverken Chiang Mai eller Bangkok for at få lavet en benprotese.

.
.

Men en benprotese betyder imidlertid alt for disse mennesker og deres familier. For med et nyt ben får de igen mulighed for at kunne forsørge deres familier ved eksempelvis at arbejde i rismarkerne eller palmeplantagerne.

– I Asien, og specielt i Thailand, er det især landminer, sukkersyge og slangebid, der fører til, at de fattige bliver benamputeret og derved ikke længere kan arbejde og forsørge familien. Derfor er vi utrolig glade for, at vi nu kan hjælpe nogle mennesker i nød, lyder det fra Søren Barnak, der står bag ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’.

Prostheses Foundation hospitalet er støttet af den thailandske kongefamilie, og pengene som nu sendes afsted fra Danmark vil indgå i indkøbet af en mobilklinik, der kan komme ud i de fjerntliggende landdistrikter og hjælpe fattige mennesker i nød.

Læs mere om turneringen på golfersglobe.com/race-to-thailand

Fakta:

En mobilklinik er en varevogn, der indrettes med hospitalsudstyr. Mange fattige thailændere bor ofte i uvejsomme bjergegne mange hunderede kilometer fra et hospital. For disse mennesker er det kun muligt at få en benprotese, hvis hospitalet kan sende en mobilklinik ud i de fjerntliggende landområder. Den mobile klinik kan på ugebasis lave mellem 100-150 kunstige ben. Siden starten i 1992 har Prostheses Foundation lavet næsten 25.000 kunstige ben.

Race to Thailand – presented by GolfersGlobe samarbejder med den danske organisation Projekt Dåseringe, der siden 2002 direkte har støttet hospitalet ’Prostheses Foundation’ i Chiang Mai i det nordlige Thailand.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.