I England er store dele af samfundet lukket ned for at sætte en stopper for coronasmitten, og det betyder også, at man ikke længere kan spille golf. Alle golfbaner og træningsanlæg skal holdes lukket fra den 5. november og foreløbigt frem til den 2. december 2020.

Under nedlukningen skal alle ikke-essentielle butikker holde lukket, så det stort kun er fødevarebutikker og apoteker som er åbne, mens restauranter mv. kun må sælge take away mad. Skoler er fortsat åbne, men al amatørsport for både børn og voksne er aflyst.

I foråret var alle golfbaner i England lukket i næsten to måneder, og nu skal de omkring 1.800 golfklubber holde lukket i foreløbigt fire uger.

Der er 637.00 medlemmer af England Golf, som svarer til vores DGU. Mange spiller dog uden at være medlemmer, så det anslåes at flere end 1 mio. spiller golf hver måned, og flere end 2,7 mio. spiller mindst én gang om året.

Protester hjalp ikke

Der har været underskriftsindsamlinger og protester mod en nedlukning af golf. Mange mener, at golf netop er én af ganske få sportsgrene, som kan dyrkes på en corona-sikker måde, da man går på store arealer og kan holde afstand.

En lang række organisationer og firmaer herunder England Golf, R&A, PGA og IMG Golf sendte også et fælles åbent brev til premierminister Boris Johnson, som kan læses på englandgolf.org. I brevet udviste man forståelse for, at klubhuse mv. skulle lukkes ned, men man håbede, at der fortsat kunne spilles golf. Der blev også argumenteret for, at en runde golf er mere corona-sikkert end at gå, løbe eller cykle i en by.

Det hjalp dog ikke, så alle golfbaner og træningsanlæg skal mindst holdes lukket frem til den 2. december.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.