AmatøreliteAdam Søndergaard Pedersen i top-10 ved The Junior Open

Adam Søndergaard Pedersen i top-10 ved The Junior Open

13-årige Adam Søndergaard Pedersen fra Ikast Tullamore Golf Club blev nr. 8 i The Junior Open Championship og vandt nettorækken med hcp. på St Andrews Eden Course.

Sergio Garcia og Patrick Reed er blandt de tidligere vindere, mens Jordan Spieth blev nr. 2. Spieth der også deltog i åbningsceremonien søndag aften, som man kan se det nederst i denne artikel.

The Junior Open spilles hvert andet år op til The Open, med som udgangspunkt én dreng og én pige under 16 år fra hvert land. Udover Adam Søndergaard Pedersen med hcp. 3,1 deltog også Sarah Skovgaard Bils med hcp. 0,6 fra Danmark.

Adam Søndergaard Pedersen var nr. 2 inden finalerunden

Inden finalerunden var Adam Søndergaard Pedersen på en delt 2. plads, men efter en runde i +5 faldt han tilbage til en delt 8. plads i +1. Sarah Skovgaard Bils blev nr. 43 i +16 efter en runde i +4.

16-årige Martin Vorster fra Sydafrika førte med fem slag inden finalerunden, som han indledte med en tredobbelt bogey. Det endte med en runde i +4, hvilket lige akkurat var nok til sejren i -5 foran 14-årige Tsubasa Kajitani fra Japan i -4, og hun blev således den bedste pigespiller. Jayden Ford fra New Zealand blev nr. 3 i -3.

De 142 deltagere i The Junior Open kom fra 78 forskellige lande.

The Junior Open, resultat

Martin Vorster efter sejren i The Junior Open – Foto: R&A
Adam vandt nettorækken med hcp.

Sideløbende spillede man også en turnering med hcp., og den vandt Adam Søndergaard Pedersen i -8 foran Jayden Ford i -3. Her blev Sarah Skovgaard Bils blev nr. 47 i +13.

The Junior Open – netto med hcp, resultat

Adam var den bedste fra Nord- og Centraleuropa

Over de første to dage spillede man også regions-mesterskaber med handicap. Her blev Adam Søndergaard Pedersen en suveræn vinder for Nord- og Centraleuropa i -10 foran engelske Joshus Berry i -2. Sarah Skovgaard Bils blev nr. 7 i +10.

The Junior Open – Nord- og Centraleuropa, resultat

Sergio Garcia og Patrick Reed har vundet – Jordan Spieth blev nr. 2

Junior Open blev spillet første gang i 1994 med Sergio Garcia som vinder. Siden år 2000 er turneringen arrangeret af R&A, og den spilles hvert andet år op til The Open på en nærliggende bane.

Masters 2018 vinderen Patrick Reed vandt Junior Open 2006, mens Moriya Jutanugarn, som pt. er nr. 9 på damernes verdensrangliste, vandt i 2008 foran Jordan Spieth.

Nedenfor ses en video fra åbningsceremonien i søndags.

Herrer: Penge- og pointranglister, 22. april 2024

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage, og verdensetteren har nu vundet 4 af sine seneste 5 turneringer! Det var en Signature Event med en præmiesum...