3 år og 255 dage uden en sejr – en krise i ord og billeder

27-årige Jordan Spieth vandt Valero Texas Open i sin hjemstat efter en lang spillemæssig krise siden sejren i The Open 2017. Ugen efter blev han nr. 3 i Masters. PGA Tour har lavet videoen ovenfor med klip fra en lang krise.

3 år og 255 dage med 83 PGA Tour starter gik der mellem de to sejre. Usædvanligt fordi Spieth var blandt verdens bedste i årene 2015 – 2017, hvor han vandt 10 PGA Tour sejre heriblandt tre majors og Tour Championship i 2015, hvor han også vandt FedExCup’en.

Det var dengang man troede Spieth ramte de fleste fairways og holede alle putts. Men pludselig slog han skævt uden at vide hvorfor, og missede selv de mest simple putts. Det har været en lang ved tilbage, og det bliver spændende om han nu kan genvinde tidligere tiders form.

Nu 27-årige Spieth har været nr. 1 på verdensranglisten i sammenlagt 26 uger og senest i marts 2016.

Har haft samme træner siden 2005

Jordan Spieth har haft Cameron McCormick som træner gennem mange år. Faktisk var det helt tilbage i 2005, at Cameron McCormick begyndte at træne den dengang 12-årige Jordan Spieth i Dallas, Texas.

.
.

Spieth har holdt fast i Cameron McCormick, men har dog bl.a. i januar 2021 opsøgt Butch Harmon for at sikre sig, at han var på rette spor.

Har haft den samme caddie siden 2011

De fleste spillere skifter også caddie forholdsvis ofte, ikke mindst hvis der opstår en form for resultatmæssig krise.

Jordan Spieth med sin caddie Michael Greller efter sejren i Masters 2015 – Foto: golfsupport.nl

Man Jordan Spieth har vist, at det ikke var caddien Michael Grellers skyld, at resultaterne udeblev. Så de har fortsat samarbejdet, og kæmpet sig gennem krisen.

De to mødte hinanden under US Junior Amateur Championship 2011, som dengang 17-årige Spieth vandt for anden gang. Michael Greller er 15 år ældre end Spieth, og arbejdede som lærer, men havde et bijob som caddie, så det var et tilfældigt møde.

Da Spieth som amatør kom med i US Open 2012, tog han Michael Greller med som caddie. Spieth blev bedste amatør på en 21. plads, og overtog førstepladsen på amatørernes verdensrangliste, efter Patrick Cantlay blev professionel.

Da Spieth blev professionel i december 2012 ville Michael Greller tage et års orlov som lærer for at være caddie for ham. Spieth vandt John Deere Classic 2013 som 19-årig, og blev den første teenager der vandt på PGA Tour siden 1931.

Greller fortsatte arbejdet som caddie, og har indtil videre ingen planer om at vende tilbage til jobbet som matematiklærer.

Jordan Spieth med sin caddie Michael Greller under The Open 2017 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.