Destination Fyn og de fynske golfklubber har sat sig for, at flere golfgæster skal få smag for Fyn og Øerne og de mange fine baner, man kan spille på her. Med store internationale golfturneringer som løftestang og et bredt samarbejde som fundament er sigtekornet nu indstillet på yderligere 10.000 green fees i 2026.
En stigning på 10.000 green fees i 2026. Det er pejlemærket for et samarbejde, som Destination Fyn og de fynske golfklubber søsatte for godt halvandet år siden. Et samarbejde, der udspringer af det fynske værtskab for ikke mindre end fire højt profilerede golfturneringer på tre år, og som blev løbet i gang, efter at GolfPromote i september 2023 kunne offentliggøre, at de havde set sig lune på Fyn og Great Northern til afviklingen af deres store flagskib Danish Golf Championship.
– Vi har en klar forventning om, at vi på den lange bane kan øge golfturismen på Fyn, når vi lægger græs til så store trækplastre inden for golfsporten som HotelPlanner Tour og DP World Tour. Som det ser ud nu, tør vi faktisk godt lufte en ambition om, at antallet af green fees skal være steget med 10.000, når vi i 2026 har afviklet kronen på værket i Kerteminde, siger eventchef i Destination Fyn Jakob Staun.
Udviklingen peger nemlig i den helt rigtige retning. Hvis man sammenligner antallet af solgte green fees i de fynske klubber for hhv. 2023 og 2024, så tegner der sig et billede, hvor salget samlet set er steget næsten 10 pct.
Hos NordicGolfers, som sælger golfpakkerejser og -ture, ser man også en positiv tendens i det fynske område:
– Vi oplever en stor øget interesse for golf på Fyn. Det ligner faktisk et 2025, der kommer til at slå alle rekorder. Her i foråret er vi allerede tæt på at ramme det samlede salg af golfoplevelser på Fyn, som vi havde hele sidste år. Vi mangler mindre end 50 gæster for at nå det niveau, siger Jess Krelskov, direktør i NordicGolfers.
Ambitionen er helt klart, at det stigende antal golfspillere på fynsk græs, skal give udslag på turismeomsætningen, for gæsterne med golfudstyret i bagagerummet vil normalt også gerne både bo og spise godt.
Et af de steder, hvor man for alvor mærker en øget tilstrømning af golfgæster, er på Frederik VI’s Hotel i udkanten af Odense.
– Efter vi er begyndt at satse på det her og indgå samarbejder med golfklubberne rundt omkring i det fynske, har vi set en ret vild udvikling. Sidste år troede vi, at vi havde set toppen, men hvis tendensen fortsætter, ser vi faktisk ind i en fordobling af omsætningen på golfgæster, når året er omme,” siger direktør Thomas Danielsen, der bl.a. har oplevet, at golfspillerne er checket ind tidligere på sæsonen i år.
Charmeoffensiv for en sulten målgruppe
Der er dog fortsat et stort uudnyttet potentiale. Det viser en rundspørge hos de fynske hoteller, som ikke alle ser lige så mange vogne med golfkøller rulle ind i foyeren som i Korup.
De store events og klubbernes samarbejde er en oplagt løftestang for overnatningsstederne til at skrue op for charmen og sparke en ikke særligt tung dør ind til en gruppe af turister, som vokser helt automatisk bare som følge af den demografiske udvikling.
– Min fornemmelse er klart, at den her målgruppe er sultne. Vi har mange her, der både tager på tur med golfklubben, netværksgruppen, naboerne og konen. Hvis banerne er i orden – det er selvfølgelig megavigtigt – og vi giver dem en god oplevelse her på Fyn med forplejning og overnatning. Så kommer de igen og igen, fortæller Thomas Danielsen.
På den samarbejdsplatform, som Destination Fyn har skabt sammen med værtskommunerne for de fire golfturneringer, er der flere tiltag, som skal understøtte Fyns positionering som golfdestination.
Internationale pressebesøg og fælles markedsføring er blandt de håndtag, der skrues yderligere på frem mod Danish Golf Championship i 2026. Men man kan også forvente en langsigtet effekt af det arbejde, der er blevet gjort hen over det seneste halve år. F.eks. har stort set alle klubbers websites fået et løft med dronebilleder og sprogversioneringer, der gør, at også udenlandske golfturister kan få appetit på at gå 18 huller på alt fra Ærø til Vestfyn.
Et af de steder, hvor man har oplevet en klar stigning i green fees det seneste år er hos Bogense Golfklub, hvor andet skud i den fynske golfeventraket, fyres af i denne uge. Her lægger klubben nemlig græs til HotelPlanner Tour-turneringen Danish Golf Challenge, der tiltrækker godt 150 spillere fra det næsthøjeste niveau i Europa.
Fakta om den fynske golfsatsning
- Den første Danish Golf Challenge på Fyn blev afviklet med stor succes på Odense Eventyr Golf i maj 2024
- Danish Golf Challenge 2025 afvikles 22.-25. maj 2025 i Bogense Golfklub
- One-year-to-go turneringen Players Foundation Charity med deltagelse af de danske stjerner fra DP World-Touren afvikles 18. august 2025 på Sct. Knuds Golfklub i Nyborg
- Danish Golf Championship 2026 afvikles på Great Northern i Kerteminde i august 2026
- Den fynske golfsatsning er et samarbejde mellem Destination Fyn, Odense, Kerteminde, Nyborg og Nordfyns Kommuner
- De 12 fynske golfklubber, som er med i samarbejdet, er: Faaborg Golfklub, Barløseborg Golfklub, Golfklubben Lillebælt, Great Northern, Bogense Golfklub, Sct. Knuds Golfklub, Odense Golfklub, Odense Eventyr Golf, Svendborg Golf Klub, Vestfyns Golfklub, Ærø Golf Klub og Langesø Golfklub
- Det er GolfPromote, der står bag afviklingen af alle de fire turneringer.