KlubnytVejle Golf Clubs æresmedlem Jan Skanderup fylder 80 år

Vejle Golf Clubs æresmedlem Jan Skanderup fylder 80 år

Den 29. november fylder Vejle Golf Clubs æresmedlem Jan Skanderup 80 år.
Jan Skanderup har sat sine aftryk på Vejle Golf Club gennem mange års arbejde til fordel for klubben, dels i bestyrelsen, hvor han har beklædt poster som honorær sekretær og i perioden fra 1996 – 2002 som formand i en tid, hvor tilgangen til klubben steg fra år til år.

I klubhuset er golfsportens historie også afspejlet gennem rekvisitter, plancher og billeder, også dette initiativ sat i værk af ildsjælen Jan Skanderup, der nærer en enorm interesse for golfens historie.

Jan Skanderup er som person nem at få øje på, da han altid klæder sig som nobel en engelsk gentleman. Han har gennem tiden leveret utallige fortællinger i form af foredrag og artikler, både i regi af Dansk Golfhistorisk Selskab, Dansk Golf Union og Vejle Golf Club. Han har været aktiv i drift og udvikling af Danmarks Golfmuseum, der var det eneste museum for golf på det europæiske kontinent i mere end 25 år.

Han samler selv på en række forskellige golfrekvisitter, herunder køller med hickory skafter, som primært anvendtes frem til midten af 1900-tallet. Jan Skanderup er adskillige gange blevet spurgt, om det ikke ville gøre golfen lettere, hvis ham spillede med moderne udstyr, og til det lyder svaret altid: ”Det behøver ikke at være lettere, men det skal være sjovere. Og for mig er det meget sjovere at spille med de ”gode gamle” køller”.

Han har i en årrække arrangeret den såkaldte Fanø Cup – Hickorymesterskaberne – hvor både udstyr og påklædning sender os tilbage til rødderne af golfsporten. Fanø har Danmarks ældste golfbane og den eneste linksbane i landet, så selvfølgelig har den en særlig plads i den anglofile entusiasts hjerte.

Som golfspiller har Jan Skanderup altid været fortaler for det sociale element, som golf er så fortræffeligt til. Han har efter eget udsagn mødt masser af mennesker fra nær og fjern, som han ellers aldrig ville have mødt, og ”fået en bid af verden” i form af utallige vidunderlige golf-anekdokter.

I hjemmet på Bøgevang i Vejle findes mere end tusind bøger om golf, og mangen en god stund er tilbragt i den behagelige lænestol, gerne med et godt glas whisky.

Jan Skanderup kunne, efter at have fejret 50 år som værktøjsmager på samme arbejdsplads, Fr. Andersens Maskinfabrik på Nørremarken, lade sig pensionere og herefter har han spillet masser af morgenrunder med sine faste golfvenner, efterfulgt af hyggeligt samvær i klubben.

I en portrætudsendelse ”Kaffe med Kurt” i forbindelse med pensioneringen fortalte Jan Skanderup, at hans ønske var at ”blive 100 år”, så han kunne fortsætte sin givende interesse for golf!

Vejle Golf Club ønsker sit æresmedlem et stort tillykke med dagen.

Jan Skanderup – Foto: Privat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Spieth, Hovland og Gareth Bale er hovednavnene på Pebble Beach

Det er tid til den traditionsrige AT&T Pebble Beach Pro-Am, hvor PGA Touren har besøg af en lang række kendisser fra sportens og kulturens...

Challenge Tourens 2023 sæson

Der spilles om flere penge end nogensinde før på Challenge Touren, hvor 2023 sæsonen kommer består af mindst 29 turneringer i 18 forskellige lande. Mindst...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk