PopulærtDP World TourThriston Lawrence vandt Joburg Open efter 36 huller

Thriston Lawrence vandt Joburg Open efter 36 huller

24-årige Thriston Lawrence blev den første DP World Tour vinder, da han blev kåret som vinder af Joburg Open efter blot to af de planlagte fire runder i Sydafrika. Næste turnering er i midten af januar, da de kommende to turneringer er aflyst.

Fredag blev turneringen afkortet til 54 huller efter fundet af den nye Omikron coronavariant i Sydafrika. Nye rejserestriktionerne ville give udfordringer for spillere, caddier og ansatte i forhold til at komme hjem fra Joburg Open, så ved at afkorte turneringen gav man en ekstra rejsedag. Flere end 25, heriblandt Marcus Helligkilde der var med til at sætte gang i den historiske turnering, trak sig og de fleste utvivlsomt for at rejse hjem så hurtigt som muligt. De fleste var dog også langt fra at klare cuttet.

Lørdag fik man færdigspillet anden runde og påbegyndt tredje runde, men tordenbyger og kraftig regn gjorde dele af banen uspillelig, så stillingen efter anden runde blev turneringens resultat.

Thriston Lawrence vandt dermed i -12 foran Zander Lombard i -8, mens Ashley Chesters og Shaun Norris delte 3. pladsen i -7. Der blev spillet om tre pladser i The Open 2022, som gik til Lawrence, Lombard og Chesters.

Angel Hidalgo og Frederic Lacroix delte 5. pladsen i -6.

Da turneringen blev afgjort som en 36 hullers turneringen tæller point kun med 75 % til ranglisten.

Den første turnering på DP World Tour

Joburg Open er den første turnering i 2022 sæsonen på DP World Tour, der tidligere hed European Tour.  Desværre var Joburg Open dog uden den forsvarende mester Joachim B Hansen.

SA Open tæller ikke og Alfred Dunhill er aflyst

Den kommende uges South African Open Championship gennemføres fra den 2. – 5. december, men kun som en Sunshine Tour turnering med en præmiesum på 500.000 $. Den tæller således ikke til DP World Tour.

Alfred Dunhill Championship, der skulle spilles på Leopard Creek  CC fra den 9. – 12. december, aflyses helt som følge af rejserestriktionerne som ville påvirke feltet.

Den næste turnering på DP World Tour er dermed Abu Dhabi HSBC Championship, der spilles fra den 20. – 23. januar.