Thomas Bjørn er med til at bestemme, hvem der skal være de kommende tre europæiske Ryder Cup kaptajner i 2020, 2022 og 2024, da han er med i den fem mand store komité, der vælger kaptajnerne.

Det forventes, at Ryder Cup 2020 kaptajnen offentliggøres tirsdag, da der er indkaldt til Ryder Cup pressemøde på Europa Tourens kontor på Wentworth. Et pressemøde der kan sendes direkte tirsdag eftermiddag på Viasat Golf og Viaplay.dk. Opdateret: Padraig Harrington er offentliggjort som Ryder Cup 2020 kaptajn for Europa. Læs mere i denne artikel.

Fem personer udpeger kommende kaptajner

De kommende Ryder Cup kaptajner for Europa vælges af en komité bestående af fem personer:

– De seneste tre europæiske Ryder Cup kaptajner
– Direktøren for Europa Touren
– En repræsentant for Europa Tourens Tournament Comittee

Hvem der skal være Ryder Cup 2020 kaptajn på Whistling Straits i Wisconsin, USA, bestemmes således af følgende:

– Thomas Bjørn (2018 kaptajn), Darren Clarke (2016), Paul McGinley (2014).
– Keith Pelley, direktør for Europa Touren.
– Edoardo Molinari fra Europa Tourens Tournament Comittee (opdateret, red.).

Tidligere var det Tournament Committee

Fra 1999 og frem til 2014 var det Europa Tourens Tournament Committee, med Thomas Bjørn var formand fra 2007 – 2018, der udpegede Ryder Cup kaptajnerne. David Howell efterfulgte Thomas Bjørn som formand for Europa Tourens Tournament Committee.

Gældende fra valget af Darren Clarke som kaptajn i 2016 blev det ændret til den nuværende struktur, så det er de tre seneste Ryder Cup kaptajner, direktøren for Europa Touren og en repræsentant for Europa Tourens Tournament Comittee, som vælger kaptajnen.

Europa Tour direktøren Keith Pelley – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.