Mens verdens bedste er på Winged Foot i New York til US Open, spilles også en mindre Europa Tour og Challenge Tour turnering i Portugal med seks danskere i feltet.

Open de Portugal at Royal Óbidos har en præmiesum på 500.000 €, så som de to turneringer i Østrig tilbage i juli, er det en lille Europa Tour turnering, men en meget stor Challenge Tour turnering. Den sendes ikke direkte på tv.

Benjamin Poke, Nicolai Højgaard, Martin Simonsen, Niklas Nørgaard Møller, Nicolai Kristensen og Martin Ovesen er de seks danskere.

Som en mindre turnering samtidig med US Open er feltet uden de største profiler. George Coetzee, der vandt Portugal Masters i sidste uge, er den højest rangerede som nr. 85 på verdensranglisten foran Wade Ormsby, der er nr. 173.

Ashun Wu, Jamie Donaldson, Julian Suri, Andres Romero, Jbe Kruger, Paul Dunne, Romain Wattell, Gonzalo Fdez-Castaño, Marcel Siem og Grégory Bourdy er andre velkendte navne.

Thomas Bjørn vandt i 2010
Thomas Bjørn efter sejren i Estoril Open de Portugal 2010 – Foto: golfsupport.nl

Open de Portugal blev spillet første gang i 1953, og fra 1973 – 2010 var den en del af Europa Touren. I øvrigt med Thomas Bjørn som vinder af Estoril Open de Portugal 2010 på Penha Longa Golf Resort.

Turneringen blev ikke spillet fra 2011 – 16, men vendte tilbage som en kombineret Europa Tour og Challenge Tour turnering i 2017, hvor Matt Wallace vandt.

I 2018 og 2019 var det kun en Challenge Tour turnering, som blev vundet af henholdsvis Dimitrios Papadatos og Adrian Meronk.

Open de Portugal at Royal Óbidos, leaderboard

Martin Simonsen – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.