De bedste kvinder fra Europa og USA mødes for 16. gang i den prestigefyldte Solheim Cup, og GOLFTV er med hele vejen fra Gleneagles i Skotland. Præcis som man kender det fra Ryder Cup, mødes 24 af verdens bedste golfspillere over tre dage i 28 nervepirrende hulspilsmatcher.

Europa har revanche til gode efter USA har vundet de to seneste udgaver af Solheim Cup, men et kig i historiebøgerne viser, at Europa er glade for at spille i Skotland. Både i 1992 og 2000 blev Solheim Cup afviklet i Skotland, og begge gange vandt værterne matchen. Det håber de selvfølgelig på sker igen, men det er et uhyre stærkt amerikansk hold, der kommer til Gleneagles i denne uge.

Hele turneringen kan ses på GOLFTV med dansk kommentatorer.

Anført af kaptajn Juli Inktster har USA vundet i både 2015 og 2017, så det er en erfaren amerikansk kaptajn, der som spiller var med på Solheim Cup holdet hele ni gange, blandt andet spillede hun i begge nederlag i Skotland, så mon ikke hun har et par gode råd til sine spillere denne gang.

Europæerne har også masser af Solheim Cup-rutine på kaptajnpladsen. Catriona Matthew har også spillet med ni gange, deriblandt de seneste otte udgaver af turneringen, og med sit skotske pas er hun ekstra opsat på at vinde trofæet tilbage til Europa.

Europæerne føres an af spanske Carlota Ciganda, der er med for fjerde gang, mens veteranen Suzann Petersen noget overraskende er med for niende gang. Den norske superstjerne blev mor for et år siden, og har faktisk kun spillet to turneringer de sidste knap to år, men selv om hun ikke er i topform vil hendes rutine måske være mere værd end hendes golfform i denne uge.

På papiret, især når man kigger på verdensranglisten, er amerikanerne favoritter. Alle 12 spillere er blandt verdens 80 bedste og med Lexi Thomson og Nelly Korda i front råder Inkster over flere af verdens allerbedste. Men i Solheim Cup kan alt ske, og hulspilsformatet gør, at ranglisteplacering og øvrige resultater ikke betyder meget fra fredag til søndag.

Det bliver med garanti underholdende, dramatisk og intenst, og alle slag kan ses på GOLFTV, mens Eurosport også er med det meste af vejen.

Golffans tilbydes 7 dages gratis adgang på GOLF.TV

Solheim Cup kan ses på GOLFTV og Eurosport

Fredag den 13.9.: 09.00 – 19.00
Lørdag den 14.9.: 09.00 – 19.00
Søndag den 15.9.: 12.00 – 19.30

Thomas Troels Smith kommenterer.

Cappelen debuterer på PGA TOUR

Ud over Solheim Cup sender GOLFTV fra A Military Tribute at The Greenbrier på PGA TOUR med Sebastian Cappelen og Viktor Hovland i feltet. Torsdag og fredag fra 20.00 – 00.00 og i weekenden fra 21.00 til midnat.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.