Reglerne for cuttet er ikke det samme i alle professionelle turneringer, og heller ikke i de fire majors.

I US Open er det top-60 og lige, som klarer cuttet efter anden runde. Selv ved et stort felt i finalerunderne er der ikke cut efter tredje runde, så alle der klarer cuttet er med hele weekenden.

10-slags reglen blev fjernet i 2012

Den første udgave af US Open blev spillet i 1895, og det er den 120. udgave i år. Siden US Open 1904 har der været cut efter 36 huller, og løbende har man lavet forskellige justeringer til cutreglerne.

Den seneste ændring var i 2012, hvor man fjernede den såkaldte 10-slagsregel, der stadig bruges ved Masters. Tidligere var det top-60 og lige, samt alle indenfor 10 slag af den førende, som klarede cuttet i US Open, men nu er det kun top-60 og lige.

Rekorden for flest spillere i finalerunden blev sat i 1996, hvor hele 108 ud af 156 deltagere klarede cuttet.

Cutreglerne i de andre majors

I Masters er det top-50 og alle indenfor ti slag af den førende, som klarer cuttet, mens det i The Open og US PGA Championship er top-70 og lige der klarer cuttet efter anden runde.

US Open sendes direkte på V Sport Golf Viaplay.dk samt skiftevis TV3 Sport og 3+. Som altid kan ugens sendetider også ses på www.19hul.dk/tv.

US Open, leaderboard
– alternativ på pgatour.com

Rasmus Højgaard under første runde af US Open 2020 – Foto: USGA/Darren Carroll

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.