Thorbjørn Olesen rykkede en anelse tættere på en Ryder Cup plads, men han er fortsat udenfor holdet, mens Ian Poulter spillede sig ind blandt de 8 bedste. I USA blev kvalifikationen afsluttet med US PGA Championship, så vi kender otte af de 12 amerikanske spillere.

Med en 56. plads i US PGA Championship blev afstanden til en plads lidt større på European Points List, men han er dog blot 170.827 point efter Tommy Fleetwood på 4. pladsen. På World Points List er Thorbjørn blot 1,98 point efter Ian Poulter, som med en 31. plads i US PGA rykkede ind på holdet, på bekostning af Paul Casey der missede cuttet.

Frem til kvalifikationen slutter med Made in Denmark den 2. september deltager Thorbjørn i denne uges Nordea Masters og Made in Denmark efter en uges pause. Thorbjørn har således to turneringer til at spille sig ind på holdet, så han ikke skal håbe på et wild card fra Thomas Bjørn.

Otte spillere har kvalficeret sig for USA

US PGA Championship var den sidste tællende turnering i den amerikanske kvalifikation, så der er sat navn på 8 af de 12 amerikanske spillere.

De otte er Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler og Webb Simpson, mens bl.a. Phil Mickelson og Tiger Woods skal håbe på et wild card.

Kaptajnen Jim Furyk har fire wildcards. De tre første uddeler han efter Dell Technologies Championship den 3. september og det sidste efter BMW Championship den 9. september.

Ryder Cup 2018 spilles på Le Golf National i Paris fra den 28. til 30. september med Thomas Bjørn som kaptajn for de 12 europæiske spillere, der møder USA med Jim Furyk som kaptajn.

Team Europe

Fire spillere kvalificerer sig fra en European Points List, hvortil der optjenes point på Europa Touren sammen med fire fra World Points List, på basis af optjente point til verdensranglisten.

Fra og med BMW PGA Championship tæller alle optjente point i Europa Tour turneringer nu med en faktor 1,5. Det gælder for alle Europa Tour turneringer frem til og med Made in Denmark den 2. september, hvor kvalifikationen slutter. Ryder Cup kaptajnen Thomas Bjørn har fire wildcards, som han uddeler den 5. september.

Nedenfor ses top-25 på de to ranglister, som kan ses på Europa Tourens hjemmeside her. Spillerne med blå fed skrift ligger til en plads på holdet.

Team USA

I USA er der otte spillere som kvalificerer sig via en pointliste, som afsluttes med årets sidste major, US PGA Championship, den 12. august. De amerikanske spillere har kunnet optjene point til ranglisten via majors og WGC turneringer i 2017 samt alle tællende PGA Tour turneringer i 2018.

Jim Furyk er kaptajn, og har fire wildcards. De tre første uddeler han efter Dell Technologies Championship den 3. september og det sidste efter BMW Championship den 9. september.

Nedenfor ses top-15 på ranglisten, som kan ses på pgatour.com her. De otte øverste har kvalificeret sig til holdet.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.