48-årige Richard Bland vandt sin første Europa Tour turnering i turnering nr. 478, da han vandt Betfred British Masters hosted by Danny Willett, hvor Søren Kjeldsen blev bedste dansker.

Turneringen blev spillet fra onsdag til lørdag på The Belfry i England, så de bedste spillere, heriblandt Rasmus Højgaard, har bedre tid til at forberede sig til næste uges US PGA Championship på Kiawah Island.

Efter -3 i begge finalerunder blev Søren Kjeldsen nr. 19 i -7. Joachim B Hansen gik også -3, og sluttede på en 57. plads i par, som han delte med Thorbjørn Olesen, der afsluttede med en runde i par. Thomas Bjørn blev nr. 67 i +3 efter en runde i +1. Det var Bjørns første klarede cut i seks Europa Tour turneringer siden Andalucia Masters i september.

Jeff Winther klarede cuttet, men trak sig inden finalerunden pga. sygdom. Lucas Bjerregaard, Rasmus Højgaard og Benjamin Poke missede cuttet.

Søren Kjeldsen – Foto: golfsupport.nl
Endelig vandt Richard Bland – efter omspil mod Guido Migliozzi

Inden finalerunden indtog Eddie Pepperell førstepladsen i -10 foran seks spillere i -9 heriblandt Robert MacIntyre og Guido Migliozzi.

.
.

Med -6 i finalerunden sluttede Richard Bland i -13 sammen med Guido Migliozzi inden Blandt vandt med en par på første omspilshul.

Mikko Korhonen, Dave Coupland og Adrian Meronk delte 3. pladsen i -12 foran Andy Sullivan og Dean Burmester på en 6. plads i -11. Robert MacIntyre, Calum Hill og Edoardo Molinari delte 8. pladsen i -10.

Med en skuffende finalerunde i +1 faldt Eddie Pepperell tilbage til en 11. plads i -9, som han bl.a. delte med Matthias Schwab og værten Danny Willett.

Richard Bland tabte omspil til Søren Hansen i 2002

Tilbage i 2002 var Richard Blandt med i omspillet om sejren i Murphy’s Irish Open, der blev vundet af Søren Hansen.

Richard Blands hidtil eneste større sejr var på Challenge Touren i 2001, hvor han vandt sæsonfinalen Challenge Tour Grand Final, som var med til at sikre ham en plads på Europa Touren i 2002.

I 2004, 2008 og 2019 var han tilbage på Challenge Touren, hvor han imponerede som 46-årig i 2019, hvor han blev nr. 3 på Challenge Tour ranglisten efter bl.a. fire andenpladser i sæsonen.

Betfred British Masters hosted by Danny Willett, resultat

Thorbjørn Olesen – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.