Opdateret: Denne artikel var en aprilsnar – vi har ikke kendskab til, at caddiernes kedeldragter skal have en ny farve. Læs mere i denne artikel.

— oOo —

Masters og Augusta National er kendt for sine mange traditioner. Nogen fornyelse er der sket gennem årene, men det kommer alligevel som et chok, at caddiernes kedeldragter skifter farve.

Caddierne ved Masters har hidtil haft hvide kedeldragter og en grøn cap på. Når årets første major spilles i næste uge, så er det dog med gule kedeldrager og en grøn cap.

Gul kedeldragt og grøn cap er i øvrigt samme uniform, som dem der tømmer skraldespande bruger. Det skal man dog næppe lægge for meget i.

Har fornyet sig lidt gennem tiderne
Augusta National har fornyet sig lidt gennem tiderne. Siden 1983 har spillerne måtte bruge deres egen caddie. Før det skulle man bruge de caddier, som klubben stillede til rådighed.

I 1990 fik man det første farvede medlem, og i 2012 optog man de første kvindelige medlemmer af klubben.

Fortsat en grøn jakke til vinderen
Traditionen med at vinderen får en grøn jakke fastholdes dog. Den første udgave af Masters blev spillet i 1934, og traditionen med den grønne jakke blev indført i 1949.

Jordan Spieth får den grønne jakke af Bubba Watson efter sejren i Masters 2015
Jordan Spieth får den grønne jakke af Bubba Watson efter sejren i Masters 2015

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.